Válasszon nyelvet
Hungarian Czech Dutch English French Italian Polish Romanian Russian
Elnökségi ülés
Közgyűlés
Közhasznúsági jelentések
1%-os felajánlás
Kapcsolataink
Mi újság Fényszarun?

PostHeaderIcon Köszöntjük weblapunkon

PostHeaderIcon Nosztalgiavetítés a Városi Értéktárban

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete a Városi Értéktárba novembertől márciusig kéthetente hétfői napokon (emlékezve, hogy hajdanán ezen a napon a televízióban adásszünet volt) nosztalgiavetítést tart. A jászfényszarui eseményeken, rendezvényeken anno felvett videoszalagok digitalizálásával lehetővé vált, hogy felidőzzük településünk fontosabb kulturális egyéb eseményeit. A vetítéseken való részvételre a Városi Értéktár (Szentcsalád tér 12.) közösségi helysége ad lehetőséget. Nyitó rendezvényünk:

 

PostHeaderIcon Igazgatók táblája 1914-2016

   igazgatok tablaja

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének kezdeményezésére, - a településünkön a tanítók, a tanárok után -, megbecsülésünk jeléül az igazgatóknak, akik Jászfényszaru alapfokú iskolájának szolgálatában álltak kívánunk örök emléket állítani az utókor számára.

 

PostHeaderIcon Jászsági tanyai iskolákról szóló könyvre előfizetés

Fodor István Ferenc: A jászsági oktatás végvárai (a tanyai iskolák)

   A Jász Múzeumért Alapítvány 2016. december elejére tervezi megjelentetni Fodor István Ferenc: A jászsági oktatás végvárai című könyvét a Jászsági Füzetek 53. köteteként. A B/-ös formátumú, keménytáblás, mintegy 160 oldalas, 120 fekete-fehér és színes fotót tartalmazó könyv teljes áttekintést ad a Jászság egykori tanyasi iskolájáról.

 

PostHeaderIcon Ézsiás László tiszteletére FÉBE CD 2

  ezsias laszlo cd

 

Ézsiás László látássérült költő és előadóművész 1947. február 7-én született Jászfényszaru községben. Korán árvaságra jutott: előbb az édesanyja, majd az édesapja is meghalt. Lacit az anyai nagyszülők nevelték.

 

PostHeaderIcon Felhívás a Vasút-tanyai iskola Öregdiákjainak találkozójára

  vasut tanyai iskola1948/49 tanév Fónagy Sándor diákjaival

 A Vasút-tanyai Kápolna építésének 80. évfordulójára rendezett ünnepség után a megjelent valaha tanyán éltek közül többen is kezdeményezték az öregdiákok találkozóját.
   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete felvállalta a találkozó koordinálását. A Vasút-tanyai iskolában a tanítás 1927 ősszén kezdődött el, melynek jövőre lesz 90. évfordulója.
   Csajkás Lajos, Langó Tiborné Horváth Jutka, Pál László, Zsámboki Ferencné Rácz Katalin, Tóth Tibor a találkozó szervezésében közreműködnek.

 

PostHeaderIcon Penczner Pál Jubileumi Emlékérem

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete - az önkormányzat anyagi támogatásával - Penczner Pál festőművész, Jászfényszaru díszpolgára születésének 100 éves évfordulója alkalmából Jubileumi Emlékérmet ad ki. Az érem tervezését, a gipszminta elkészítését az egyesület tagja, Szabó Imrefia Béla szobrászművész, városunk díszpolgára felajánlásként tette. Az érem Szegeden, Szabó Géza ötvösmester éremverdéjében készül.

penczner pal eremA bronzérem előlapja 

 

PostHeaderIcon Jász Baráti Társaságok XII. Fóruma

  2016 jabe forum

   Az évenként megrendezendő fórum házigazdája szeptember 17-én a Jászapátiak Baráti Egyesülete (JABE) volt. A Jász Vendéglőben tartott tanácskozásra a meghívását 12 baráti társaság fogadta el. A Fényszaruiak Baráti Egyesületét három egyesületi tag képviselte.

 

 

PostHeaderIcon Tanyai kápolnára emlékeztünk...

  2016 vasuttanya kapolna

A Vasút-tanyai kápolna építésének 80. évfordulójára emlékeztünk október 2-án.

 

PostHeaderIcon Kulturális örökség napja Jászfényszarun...

   2016 kulturalis orokseg napja

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete égisze alatt szeptember 24-én immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a helyi kulturális örökség napja. A Városi Értéktár közösségi termében, 1826-tól a 1980 évek elejéig található érdekes irataiból, kisebb tárgyakból, fotókból került összeállításra egy kamara kiállítás. Ezen a napon a Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény is egésznap várta a látogatókat.

 

PostHeaderIcon Erdély kincsei

   2016 erdely csoportkep

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete - a sikeres 2015 évi Lengyelországi négy napos út folytatásaként - 2016 évi programjában Erdélyi ötnapos út megszervezését határozta el. Az egyesület az elmúlt évhez hasonlóan Jászfényszaru Város Önkormányzata külkapcsolati keret terhére pályázatott nyújtott be, mivel a programnak része volt Bors testvér település megismerése is. Az utat az önkormányzat 350 ezer forinttal támogatta, mely személyenként hét ezer forintot jelentett. A támogatást köszönjük.
A 2.200 km-es körutazás - általunk javasoltak szerinti - programjának összeállításával a Gredo Tours Utazási Irodát bíztuk meg. A szervező és koordináló munkát a FÉBE részéről Mészáros László és Tóth Tibor vállalta fel.

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 113
Utoljára regisztrált : yqybyna
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 2 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink