Válasszon nyelvet
Hungarian Czech Dutch English French Italian Polish Romanian Russian
Elnökségi ülés
Közgyűlés
Közhasznúsági jelentések
1%-os felajánlás
Kapcsolataink
Mi újság Fényszarun?

PostHeaderIcon Köszöntjük weblapunkon

PostHeaderIcon Múzeumi zenés est

20160924 telstar

 

PostHeaderIcon Emlékezés a Vasút tanyai kápolnára

20160916 vasut tanya 2

2016. október 2-án a vasárnap reggeli szent mise keretében Kiss Gábor plébános, érseki tanácsos emlékezik meg a nyolcvan évvel ezelőtt 1936 ősszén felépült és Szent Mihály arkangyal tiszteletére felszentelt Vasút tanyai kápolnáról. Közel negyven évig szolgálta a vasúton túl elő tanyai lakosság lelki üdvét.

20160916 vasut tanya 1

 

PostHeaderIcon Színházi szervezés

             Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2016. szeptember 30-án (péntek) 17 órakor a Jászberényből induló autóbuszra a városházától indulva a baloldalon lévő helyi autóbuszmegállókban vesszük fel bérleteseinket és az autópályán megyünk különjárati autóbusszal Budapestre József Attila Színház (1134. Budapest, Váci út 63.) Bánffy bérlet – 1. előadása Dele Wasserman: LA MANCHA LOVAGJA musical két felvonásban megnézni.

 

PostHeaderIcon Kulturális Örökség Napja (KÖN) Jászfényszarun

20160916 kult orokseg logo2003-ban az UNESCO elfogadta a szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezményt. A mai napig valamivel több, mint 130 ország csatlakozott a nemzetközi egyezményhez. A Magyar Parlament 2006-ban a XXXVIII. kihirdető törvény megalkotásával lehetővé tette az egyezmény ratifikálását, melynek eredményeképpen hazánk harminckilencedikként csatlakozott az egyezményben részes államok sorába. Ezt követően Magyarországon is megrendezésre kerül KÖN.
A Fényszaruiak Baráti Egyesülete öt évvel ezelőtt csatlakozott a mozgalomhoz és rendezi meg helyi szinten a kulturális örökség napját Jászfényszarun.

 

PostHeaderIcon 100 éve született Penczner Pál festőművész, Jászfényszaru díszpolgára, a FÉBE tiszteletbeli tagja

20160916 penczner pal 100 eve 

  Tőle idézve „Számomra igen fontos a hazatérés” vallotta, erre a kilencvenes és az ezredforduló utáni évek során került sor. Többször a szülőhelyére haza látogatott.
   Penczner Pál Jászfényszarun 1916. szeptember 17-én született -Bezzeg Ilona és Penczner Pál szabómester – gyermekeként. Tízévesen már árva maradt, így árvaházba került. 4 éves korától már rajzolt. Művészeti tanulmányait Vácott és Budapesten ösztöndíjasként folytatta, és a Budapesti Kereskedelmi Akadémia hallgatója volt.

 

PostHeaderIcon In Memoriam - Langó Nándor

Lango Nandor 2016 

   Langó Nándor Jászfényszarun 1932. december 28-án kisbirtokos családbanszületett.  
Gyermekként jó képessége és szorgalma már a Jászfényszaru-i Vasút-tanyai iskolában kitűnt.

 

PostHeaderIcon VI. Kemence ünnepe

20160916 kemence unnepe  

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete 2011-ben indította útjára a Kiss József Helytörténeti Gyűjteménynél az akkor elkészült közösségi kemence kapcsán augusztus 20-hoz kapcsolódóan a Kemence ünnepét. A kezdeményezésből hagyomány lett és a rendezvényt kezdetektől támogatja a Jászfényszaruért Alapítvány.

 

PostHeaderIcon FÉBE kirándulás a Beregbe

  20160916 kirandulas beregbe

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete évek óta szervez egy napos belföldi kirándulást. Július 15-én (pénteken) reggel hat órakor indultunk - Dobák Gábor egyesületi tagunk idegenvezetésével - különjáratú autóbusszal a Nyírség legszebb tájait felfedezni.

 

PostHeaderIcon Kiállítás a Jász Múzeumban

20160922 oszvald nandor

Nagyításhoz kérem, kattintson a képre!

 

PostHeaderIcon Zenés Múzeumi Esték

novum kamarazenekar meghivo 2016

Nagyításhoz kérem, kattintson a képre!

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 111
Utoljára regisztrált : alex502289
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 2 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink