Válasszon nyelvet
Hungarian Czech Dutch English French Italian Polish Romanian Russian
Elnökségi ülés
Közgyűlés
Közhasznúsági jelentések
1%-os felajánlás
Kapcsolataink
Mi újság Fényszarun?

PostHeaderIcon Köszöntjük weblapunkon

PostHeaderIcon Színházi szervezés

Kedves Bérlettulajdonos, Egyesületi Tagunk, Barátunk!

             Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2016. január 30-án (szombat) délelőtt 8 óra 30 perckor a Jászberényből jövő autóbuszra Jászfényszaru 9 órakor Városházától kifelé indulva a jobb oldalon lévő helyi autóbuszmegállókban történő gyülekezéssel, indulunk Hatvan irányába különjárati autóbusszal Budapestre Erkel Színház (1087. Budapest VIII. II. János Pál pápa tér 30. Telf.: 2220108) Vajdahunyad bérlet – 1. előadására Giacomo Puccini: TURANDOT opera három felvonásban, öt képben, olasz nyelven, magyar felirattal megnézni. Az előadást 14 éven felüliek nézhetik!

 

PostHeaderIcon A FÉBE legújabb kiadványa Szabó Krisztina CD lemeze lesz

szabo krisztina

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete megalakulását követő harmadik évben a Honfoglalás 1100 éves évfordulójára 1996. augusztus 20-ra jelentette meg első könyvét „Életleírása és több utazásai és kalandjainak gyűjteménye” címmel hasonmás díszkiadásban, melyet Szűcs Mihály (1823-1903) egykori főbíró 1892-ban adott ki.

 

PostHeaderIcon Ünnepi kötet a Jászságról Bathó Edit tiszteletére

   A Jász Múzeum hivatásának elkötelezett igazgatónője, a néprajztudomány kiváló kutatója, Jászberény díszpolgára, dr. Bathó Edit 2016-ban ünnepli 60. születésnapját. A jeles alkalomra megjelenő kötet szerzői a Jászságról vagy a Jászsághoz, a Jászkun kerülethez kapcsolódó írással tisztelegnek az ünnepelt előtt.

 

PostHeaderIcon XXIII. FÉBE bálról értesítés

Kedves Barátunk!

   Egyesületünk 2016. február 20-án (szombaton) este 18 órai kezdettel, XXIII. alkalommal rendez zártkörű jótékonysági műsoros estet és bált, melyre Önt és kedves családját tisztelettel meghívjuk.

 

PostHeaderIcon 2016 évre szóló tagdíj mértéke

Kedves Egyesületi Tagunk!

            A 2016. évre szóló tagdíj mértékét a 2014. május 23-án megtartott közgyűlés KGY.II./8./2014.05.23./ számú határozata állapította meg, mely szerint a tagdíj összege keresettel rendelkezőknél 1000 Ft/év, nyugdíjasoknál 500 Ft/év, diákoknál 100 Ft/év. Felülfizetésre van lehetőség.

 

PostHeaderIcon SZJA 1%-os felajánlásának kérése

Kedves Támogatónk!

             Tájékoztatjuk, hogy a „Jászfényszaruért” Alapítvány számlájára 1%-os felajánlásként 2015-ben 229 ezer Ft, a Fényszaruiak Baráti Egyesületére 354 ezer Ft érkezett, melyet a rendelkezőknek ezúton is tisztelettel megköszönünk.

            Az elmúlt évhez hasonlóan az 1996. évi CXXVI. Törvény értelmében Ön intézkedhet a 2015. évre befizetett személyi jövedelemadója egy százalékának közcélú felhasználásáról. Ezúttal azért keressük meg Önt sorainkkal, mert kérjük, adományozza ezt az egy százaléknyi összeget a „Jászfényszaruért” Alapítványnak vagy a Fényszaruiak Baráti Egyesületének.

 

PostHeaderIcon Macsi Sándor 90 éves

Macsi 90 2016

  Jászágó Község Önkormányzata, az Ágóiak Baráti Egyesülete és a Jászok Egyesülete meghívására január 13-án szerdán du. 4 órára megtelt a községi művelődési ház nagyterme Macsi Sándor tisztelővel, hogy együtt ünnepeljék meg a Jászság egyik jeles személyének születésnapját.

 

PostHeaderIcon JÁSZSÁGI ÉVKÖNYV – 2015

 jaszsagi evkonyv 2015 

Jászjákóhalmán december 11-én pénteken koraeste a községháza dísztermében nagyszámú érdeklődő előtt mutatták be a sajtóképviselőinek sorrenden a huszonharmadik Jászsági Évkönyv 2015 évi számát.

 

PostHeaderIcon A park ékessége lett, lakosság tájékoztatását szolgálja

 oraoszlop glonczi r 6

Októberi lapszámunkban az óraoszlop létesítéséről adtunk hírt. December 9-én (szerdán) a budapesti Pontos Idő Kft. a Szent István út elején, jobboldalon a parkban üzembe helyezte a kandeláber öntöttvas díszoszlopfőn a „V” alakban látható 2 db 1 oldalas analóg órát, melyet zsebóra formátumban felhúzóval belső világítással és alkonyatkapcsolóval láttak el. Az óra alá helyeztek egy hőmérsékletet mutató digitális kijelzőt.
   A Fényszaruiak Baráti Egyesületének kezdeményezésére az egyesület és az általa létrehozott Jászfényszaruért Alapítvány a 2013. adóév után kapott személyi jövedelemadó 1 %-át összesen 609.600,- Ft utalt át a városnak az óraoszlop megvalósításához. A hiányzó összeget Jászfényszaru Város Önkormányzata a költségvetés tartalékából fedezte. A bonyolítást a GAMESZ végezte.
   A két civilszervezet úgy gondolta, hogy aki a forgalmas kereszteződésbe meglátja városunk új ékességét, az jó szívvel gondol arra, hogy a felajánlott SZJA 1 %-a jó célt, a lakosság tájékoztatását szolgálja.

oraoszlop glonczi r 27

  Tóth Tibor

Fotók: Glonczi Rudolf

 

PostHeaderIcon Óévbúcsúztató családias hangulatban


   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete együttműködve Vágó Tibor üzemeltetővel a Régi Kaszinó étterem és kávézó nagytermében 2015. december 29-én a nosztalgia jegyében teltházas óévbúcsúztató zenés programot szervezett. Az esthez a szellemi táplálékot ingyenesen a FÉBE, a vacsorát egy pohár pezsgővel önköltségen a Vágó és Társa Bt. biztosította.

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 74
Utoljára regisztrált : ocuvubiku
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 1 új regisztrált
A hónapban : 1 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink