febe fejlec lekerekitett

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Elkészült a Jászság egyetlen gyermek népzenekarának lemeze Az első címmel! Szeretettel meghívjuk a jászfényszarui Horz Banda lemezbemutató koncertjére!

Időpont: 2009. május 27. szerda 17 óra
Helyszín: Kisiskola Nagyterme (Sárga Iskola)
Belépés: IGYENES
A helyszínen megvásárolható a Horz Banda "Az első" című lemeze. A lemez megvásárlásával a Jászfényszarui Művészeti Iskola Népzenei tanszakát támogatja! Vendégek: Zagyva Banda - Tura Boldogi Népzenei Tanszak

Daban Horz! Jó napot! - így köszönthették egymást a jászok a 15. századi Magyarországon. A magyarországi jász etnikai csoport máig egyetlen nyelvemlékét, a jász szójegyzéket Fekete Nagy Antal fedezte fel 1957-ben az Országos Levéltárba került körmendi Batthyány-levéltár 1422. január 13-án, Budán kelt oklevelének hátoldalán. A "horz" szó magyarul annyit jelent jó. Reméljük e lemez meghallgatása után az embernek az jut majd eszébe: de jó kis banda .Jászfényszarun a múlt században több jelentős vonósbanda is működött. A teljesség igénye nélkül a Mezei a Baranyi, és a Radics zenészfamíliák és a falu magyar bandái számos lakodalmat játszottak a vidéken, messzire eljuttatva ezzel Fényszaru jóhírét. A múlt nagyjai nyomdokában 2004-ben indítottuk útjára a népzene oktatást a Jászfényszarui Művészeti Iskola keretein belül. Úgy éreztük, hogy Jászság kiemelkedő néptáncegyüttesei mellé hamarosan szükség lesz egy igazi jászsági népzenei vonószenekarra, akik megőrzik majd, és továbbadják a Jászság zenei kincseit. Így alakult meg a Horz Banda, ami a mai napig Jász-Nagykun- Szolnok megye egyetlen népzenei gyermek vonószenekara. A banda a környék több neves rendezvényen bizonyította, rászolgált a "horz" jelzőre. Reméljük "horz" kedve lesz annak aki meghallgatja Az első című lemez bemutatóját !