febe fejlec lekerekitett

Fényszaruiak Baráti Egyesülete

Jászfényszaru, Fürst Sándor út 1.

Mobil:30-337-3336, www.febe.hu

E-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kedves Barátunk!

Egyesületünk 2010. február 20-án (szombaton) este 18 órai kezdettel XVII. alkalommal rendez zártkörű jótékonysági műsoros estet és bált, melyre Önt és kedves családját tisztelettel meghívjuk.

A rendezvény tiszta bevétele 50-50 %-ban a „Jászfényszaruért” Alapítvány céljait és az ez évi egyesületi programok megvalósítását szolgálja.

A rendezvény fővédnöke:        Dr. Tóth Lajos belgyógyász gasztroenterológus főorvos

A rendezvény díszvendége:     Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes 

A rendezvény műsorvezetője: Cserháti Ágnes műsorvezető, producer 

A műsorban fellépnek:           Csomor Csilla színművész, Ézsiás László versmondó 

                                                Lőrincz Máté előadóművész, Unger Balázs cimbalomművész,
                                                
Pitti Katalin operaénekes, Sándor Szabolcs zongoraművész,  
                                                karmester,
Szabó Krisztina énekművész. 

A műsort vacsora követi:        A vacsora Vágó Tibor specialitásai:

                                                zöldfűszeres szűzpecsenye, libamájjal töltött sertéskaraj,
                                                 krokett, rizs, párolt zöldség, desszert, pogácsa.

                                                Éjféli meglepetés vacsora.

A bált a FÉBE Borostyán táncklub volt tagjai nyitják meg, koreográfiát összeállította és betanította Molnár József tánctanár.

A nyitótánc után Csepregi Éva előadóművész műsora.

A báli zenét a miskolci VIDIA zenekar szolgáltatja.

Éjfélkor, táncbemutató, tombolasorsolásra és bál szépe és udvarhölgyei cím átadására kerül sor.

Tombola tárgy felajánlást köszönettel elfogadunk.

A terem dekorációját Harmathné Boros Mária és Hamar Károlyné végzi, virág kompozíciót Görbéné Réz Enikő állítja össze, a hangosítást Harnos Miklós és fia biztosítja.  

A Petőfi Művelődési Ház nagytermében a földszinten és a galérián kisebb és nagyobb asztaloknál tudunk a rendezvényre elhelyezést biztosítani.

Belépődíj: asztalfoglalással a földszinten 5500,- és 6500,- Ft/fő, a galérián 5000 Ft/fő. (2008. évi változatlan áron)

A fenti árból 500,-Ft/fő kedvezményben részesül, aki 2010. január 29-ig 3000,-Ft/fő előleggel lefoglalta helyét. Lemondás esetén az előleget jótékonysági célra használjuk fel.

Felülfizetést köszönettel veszünk.

Meghívásunk elfogadása esetén a család és barátok részvételi szándékát a nem helyben lakók január 29-ig levélben vagy mobiltelefonon 06-30-3373336 (Tóth Tibor), a helybeliek január 11-től, január 29-ig személyesen munkanapokon 12 órától este 18 óráig a Rimóczi-kastély irodájában (Szabadság tér 18.) Tóth Tibornál tehetik meg kedvezményesen, február 15-ig, pedig teljes áron. A jelentkezési sorrendnek megfelelően mindenki kiválaszthatja a még rendelkezésre álló helyek közül a számára megfelelőt.

A jelentkezők a belépő jegyek árának másik felét február elején fizethetik be, ekkor kapják meg a névre szóló nyomdai báli meghívót.

Jászfényszaru, 2010. január 07.

 

               

 

Fényszaruiak Baráti Egyesülete                                                                                                            „Jászfényszaruért”  Alapítvány                                                          Jászfényszaru, Fürst Sándor út l.                                                                    Jászfényszaru, Fürst Sándor út l.

 

Kedves Támogatónk!

 

 

            Tájékoztatjuk, hogy a „Jászfényszaruért” Alapítvány számlájára 1%-os felajánlásként 2009-ben 636 ezer Ft érkezett, melyet a rendelkezőknek ezúton is tisztelettel megköszönünk.

 

            Az elmúlt évhez hasonlóan az 1996. évi CXXVI. Törvény értelmében Ön intézkedhet a 2009. évre befizetett személyi jövedelemadója egy százalékának közcélú felhasználásáról. Ezúttal azért keressük meg Önt sorainkkal, mert kérjük adományozza ezt az egy százaléknyi összeget a „Jászfényszaruért” Alapítványnak.

 

            A Fényszaruiak Baráti Egyesülete 1994-ben saját erőből 100 ezer forint alaptőkével hozta létre a „Jászfényszaruért” Alapítványt. Az alapítvány céljaként Jászfényszaru település tudományos, kulturális, oktatási, sport életének támogatása, környezeti, esztétikai értékének megőrzése, gyarapítása és elismerése került meghatározásra. Az alapítvány működését társadalmi munkában köztiszteletben álló 7 fős kuratórium irányítja. Az alapítvány céljainak megvalósítását alaptőkéjének kamataiból és adományokból fedezi. Az elmúlt 14 év alatt az alapítvány számos személyt és programot támogatott. Így évente tanulmányi, közösségi munkában kiemelkedő tanulókat jutalmaz, Kazinczy ezüstérem elismerést alapított. Felsőfokú tanulmányokat folytató rászoruló hallgatók részére tanulmányi ösztöndíjat adományoz, helyi vonatkozású diplomamunka elkészítését támogatja. Helytörténeti kiadvány megjelenését segítette, régi értékek megmentéséhez, a város szépítéséhez járult hozzá. Kulturális csoportok működését, számos rendezvény létrejöttét anyagilag segíti. A 2008. évi 847 ezer Ft 1 %-os felajánlásból támogatta a Fényszaruiak Baráti Egyesülete 15 éve tények és képek kiadvány megjelentetését, helytörténeti pályázatok díjazását, ösztöndíjak fizetését és nyári táborok és egyéb rendezvények anyagi segítését.  

Mivel indokoljuk kérésünket?

Az alapítvány céljainak teljesebb körű megvalósítását az Ön személyes támogatásával tudjuk elérni. 

Kik adományozhatják a „Jászfényszaruért” Alapítványnak adójuk 1 százalékát?

Mindazok, akiknek 2009-ben olyan jövedelmük volt, amely után személyi jövedelemadót fizettek.

Mi az Ön teendője, ha alapítványunkat kívánja támogatni?

Az adóbevallás mellékleti lapján kell nyilatkoznia a 18823514-1-16 adószám ráírásával adójának 1-%-ról.

Miért fontos számunkra az Ön támogatása?

Mert az így összegyűlt pénz - melyet 2010 októberében egy összegben utal át alapítványunknak az adóhivatal - egyik fontos kifejezője, mércéje egyesületünk, alapítványunk tényleges támogatottságának.

Kérjük, amennyiben arra érdemesnek tartja alapítványunkat környezetében, szerezzen további támogatókat a „Jászfényszaruért” Alapítványnak.

 

Jászfényszaru, 2010. január 08

.

 

                                      Köszönjük megtisztelő figyelmét és támogatását!

 

 

                         Tóth Tibor                                                                                                              Mészáros László

                      a FÉBE elnöke                                                                                            a  kuratórium elnöke