febe fejlec lekerekitett

Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) 20. alkalommal hirdeti meg a „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” című országos pályázatát. A Fényszaruiak Baráti Egyesülete 1994-től tagegyesülete a szövetségnek.

 

Mit gondolsz? Mit Látsz? Mit szeretnél? Mire vagy büszke?

1./ Melyik az a nevezetes épület, emlékmű, szobor, népi emlék, síremlék, épített vagy természeti érték a lakóhelyeden, településeden, amelyre a legbüszkébb, vagy és amit barátaidnak is megmutatnál?

2./ Melyik az a régi használati tárgy, megőrzésre érdemes ipartörténeti vagy közlekedési emlék közvetlen környezetedben, amit szeretnél, ha mindenki megismerne?

Kérdezd meg nagyszüleidet is, és írd meg, fotózd, vagy rajzold le nekünk, mi kiállítjuk! Ha a fenti témák közül valamelyik megtetszett, úgy mutasd be, hogy azt megértse és megismerje a legjobb barátod is, meg aki tőled távol a „net” előtt ül. A szüleid a másik szobában, vagy akár egy arra tévedt turista, akinek te mesélsz először ezekről, a dolgokról… Bátran fogalmazd meg gondolataidat akár képzőművészeti alkotásban, akár versben, prózában akár egy CD-re rögzített zenei alkotásban.

Az írásos pályamunkáknál nem könyvszagú leírásokat várunk, hanem önálló megfigyeléseket, önálló véleményeket. Az írásos pályaművek terjedelme 5-15 A/4-es oldal lehet mellékletek nélkül. A pályaművek értékét növelhetik a témához kapcsolódó fotók, rajzok, térképvázlatok. A képzőművészeti pályázatok tetszőleges technikával (rajz, festmény, batik, tűzzománc, linó- és fametszet, makett, stb.) készülhetnek.

Pályázni lehet egyénileg és csoportosan is. A pályázatok elbírálása korcsoportonként, kategóriánként és témakörönként külön-külön történik. A pályázatokon kérjük olvashatóan a témakör sorszámának pályázó nevének, iskolája nevének, címének, vagy lakcímének, életkorának feltüntetését!

A pályázatokat 2012. január 31-ig a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 1126 Budapest, Szoboszlai u. 2-4. címre kell elküldeni. A díjazottaknak sok értékes könyv és játék kerül szétosztásra. A díjátadó ünnepség Budai Várban, a Budapesti Történeti Múzeumban 2012. április-májusban lesz.

A pályázati felhívás teljes terjedelemben a www.jaszfenyszaru.hu, www.jaszfenyszarusuli.hu, www.febe.hu honlapokon olvasható.

A pályázati felhívást közétette: Tóth Tibor