febe fejlec lekerekitett

2012. május 31-én került sor a koreai tulajdonban lévő Sangjin Micron Hungary Kft. ünnepélyes alapkőletételére, melyet a Sangjin Micron Hungary Kft., Jászfényszaru Város Önkormányzata és a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. közösen rendezett meg.

Fotó: Tóth Tibor

2011 áprilisában kezdődtek meg a tárgyalások a Sangjin Micron Hungary Kft. és a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. között, majd 9 hónap előkészítés után aláírták az adásvételi szerződést. A vállalat közel 3,5 ha földterületet vásárolt meg, melyet ipari létesítményként kíván hasznosítani. A Sangjin életében azért fontos ez az esemény, mert ez lesz az első saját tulajdonú gyára Magyarországon. A területre körülbelül 4900 m2-es üzemcsarnokot fognak építeni, melyben gyártósor, irodák és raktárhelyiségek is kialakításra kerülnek. A vállalat fémmegmunkálással foglalkozik, épülő jászfényszarui gyárában fémvázszerkezetet fognak készíteni a Samsung Electronics Magyar Zrt. számára. Az adásvételi szerződés aláírása után megkezdődött a tervezés, majd az építkezés. A termelés várhatóan még ez év őszén elkezdődik, körülbelül 100-150 új munkahelyet teremtve. A vállalat elsősorban Jászfényszaru és térségéből kívánja a munkaerőt biztosítani.

Az épülő új gyár alapkövét május utolsó napján, ünnepélyes keretek között rakták le. A rendezvényt egy sajtótájékoztató előzte meg, melyen elhangzott, hogy az építkezés 2 ütemben fog megvalósulni. Amennyiben sikeres és eredményes lesz a vállalat itt Jászfényszarun, akkor néhány éven belül bővíteni kívánják az üzemcsarnokot. A sajtótájékoztatót követően Versegi László, a JIC Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ami jó a Sangjinnek, az jó az Ipari Parknak, a településnek és a térségnek, és ugyanez igaz kell hogy legyen fordítva is. Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru Város Polgármester Asszonya köszöntötte a vállalkozást a város nevében. „Jászfényszaru befektetőbarát önkormányzat, szívesen ad otthont a vállalkozásoknak, Magyarország, a helyi és térségi gazdaság fejlődése érdekében.” – hangzott el a Polgármester Asszonytól. Jelenlétével megtisztelte az alapkőletételt Dr. Becsey Zsolt, miniszterelnöki megbízott is, aki beszédében elmondta, hogy a mai nehéz gazdasági helyzetben kiemelkedő és fontos eseménynek számít, amikor egy nemzetközi vállalat új beruházásba kezd, különösképp, ha ezt Magyarországon teszi.

Az alapkőletételen tiszteletét tette Lee Kyu Jin, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke, aki üdvözölte beszállítóját Jászfényszarun és köszöntőjében elmondta, hogy a Sangjin Jászfényszarura történő letelepedésével folyamatosan erősödni fog az üzleti partneri kapcsolat a két vállalat között.

Az új gyár alapkövébe egy gravírozott kapszula lett elhelyezve. A kapszulába országos, helyi és koreai újságok, illetve Kim Kyoung Soo ünnepi beszéde került, melyeket nemzeti színű szalaggal kötöttek át. Az alapkő fedelét a Sangjin Micron Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke és Dr. Becsey Zsolt közösen helyezték el. Ezek után Kim Kyoung Soo bemutatta vállalatukat az egybegyűltek.
Mészáros Anita Jászfényszaru Ipari Centrum Kft.