febe fejlec lekerekitett

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2014.április 20-án (vasárnap) du. 17 órakor a helyi autóbuszmegállókban, illetve a Városháza előtti gyülekezéssel, indulunk különjárati autóbusszal Gödöllőn át a Budapesti Operettszínházba (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030)Gérard Presgurvic:Elfújta a szél címűmusicalt két részbenmegnézni.

             Az előadás 19 órakor kezdődik, vége 22 óra, várhatóan 23 óra 10 percre érkezünk haza.

 

Szereplők: Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, Nádasi Veronika, Serbán Attila, Janza Kata, Szomor György, Bíró Eszter, Veréb Tamás, Lehoczky Zsuzsa, Pintér Tibor, Brasch Bence, Szentirmai Zsolt, Csuha Lajos, Gömöri András Máté.
Díszlettervező: Bátonyi György Jelmeztervező: Vilich Rita Koreográfus: Duda Éva

Karmester: Makláry László Művészeti vezető: KERO Rendező: Somogyi Szilárd


A nyári, nagyszabású szabadtéri produkciók után a Budapesti Operettszínházban Gerard Presgurvic  francia zeneszerző Margaret Mitchell Elfújta a szél című Pulitzer-díjas regénye alapján készült musicalje! Presgurvic neve nem ismeretlen a magyar közönség előtt, a Rómeó és Júlia immár több mint 500 előadás után jelenleg is teltházak előtt játszott produkciónk.
Scarlett O'Hara története 1861-ben kezdődik, amikor egy tizenhat éves lány gondtalan, csupán szerelmi bonyodalmaktól terhes életébe hirtelen belép az amerikai polgárháború Észak és Dél között, ami mindent megváltoztat körülötte. Mérhetetlen szegénység tör ki, így Scarlettnek napról napra harcot kell vívnia a családi birtok, Tara megőrzéséért, és a megélhetésért. Pusztulás, születés és halál kíséri végig életét. Dacból kötött házasságai rendre véget érnek, szerelmi kudarcai árán azonban végül mégis megadatik számára az újrakezdés lehetősége.
A regény alapján 1939-ben Victor Fleming rendezésében nagysikerű film is készült, amely 10 Oscar-díjat kapott.
Az Elfújta a szél franciaországi ősbemutatóját 2003. szeptember 30-án a párizsi Palais des Sports-ban tartották.
A Budapesti Operettszínház - koprodukcióban a Szegedi Szabadtéri Játékokkal - ezzel a bemutatóval nem titkoltan a híres irodalmi művek adaptációinak sorát kívánja folytatni, nyilvánvalóan értékeket, gondolati kalandokat biztosítva a zenés színház szerelmesei számára azért, hogy a szórakozás és feloldódás percei mellett igazi katartikus pillanatokkal is megörvendeztesse őket.
Az Elfújta a szél egyszerre lehet színházunk legszélesebb közönségrétegét ismét megmozgató, vonzó előadás, miközben az irodalmárok és zenetudósok is kedvüket lelhetik benne.

Az előadásra a jegy ára 6000,- Ft/fő, és az úti költséget 1700,- Ft/fő, összesen 7700,- Ft/fő.

Az előadásra jegy igényelhető Tóth Tibornál +36/30/337-3336 mobil számon.             

A jegyet vásárlóknak jó szórakozást kívánok!                                                                                                                                     

Jászfényszaru, 2014. március 25.

Baráti üdvözlettel:

                                                            Tóth Tibor

                                                           szervező