febe fejlec lekerekitett

FÉBE közgyűlést tartottunk

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete éves közgyűlését 2015. május 22-én a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár földszinti klubtermében tartotta.

kozgy2015



Az elnökség az elnök előterjesztésében megtárgyalta és elfogadta
az egyesület 2014 évi közhasznúsági jelentését, a számviteli beszámolóval, mérleg és eredmény kimutatással.
A mérleg 9.530 ezer Ft bevétellel szemben 9.176 ezer Ft kiadást tartalmaz, így a tárgyévi eredmény 354 ezer Ft lett. A FÉBE bonyolította a Szűcs Mihály Huszárbandérium pénzügyeit, a Jász-íjász, a helyi vöröskereszt közösségek, és két iskolai tábor önkormányzati pályázati támogatását.
Az elmúlt évben igen gazdag program valósult meg. Többek között;
Budapestre húsz autóbuszos önköltségi színházlátogatást szervezettünk, bérletünk volt az Erkel és a József Attila Színházba. Társrendezői voltunk a IX. Vers- és prózamondó találkozónak. Tagjainknak és érdeklődőknek 46 fő részvételével önköltséges Palócföldi kirándulást szerveztünk. Koordináltuk az 50 éve alakult Béke Mg. Tsz. volt szakvezetőinek, irodai dolgozóinak jubileumi találkozóját. A VII. Tarlófesztiválon a gasztronómiai verseny programokat hirdettük meg, lebonyolítottuk le. Alapítványunkkal közösen Kemence ünnepét ismételten megtartottuk.

A város történetében első alkalommal Kulturális Örökség Napját szerveztük meg. Emlékeztünk Kiss József születésének 90. évfordulójára, a nevét viselő Helytörténeti Gyűjtemény 30 éves jubileumára. A FÉBE a kettős ünnep, és az örökség napja alkalmából bemutatta Tóth Tibor: Jászfényszaru kulturális és természeti értékei címmel megjelent legújabb könyvét, mely 100 %-ban EU forrással és a szerző önkéntes munkájával valósult meg. Szponzorok támogatásával újra kiadtuk az 1943-ban megjelent Gyenge Péter: ANDRIS című kisregényt. Önkormányzati pályázati pénzből a Régi Kaszinó étteremben és cukrászdában, novemberben zenés Sárdy, majd december végén zenés Ó-év búcsúztató műsoros esteket rendeztünk.
Az év folyamán 24 egyesületi tagunkat köszöntöttünk kerekévfordulós születésnapja alkalmából.

A közgyűlés elfogadta a 2015 évi főbb feladatokat, költségvetését.
Az egyesület szabályzata szerint tagsági viszonyban eltöltött idő alapján hat fő Tízéves Tagságért Emlékéremben, negyvenhárom fő pedig Húszéves Tagságért Bronzkitűzőben részesült.

Cserháti Vencelné az Ellenőrző Bizottság elnökebeszámolt az elmúlt évben végzett munkáról, valamint a számviteli beszámolóról alkotott írásbeli jelentést ismertette.
Mészáros László titkár előterjesztésébena 2016 évi tisztújító közgyűlésre történő javaslatok előkészítésére jelölő bizottság megválasztására tett javaslatot. A közgyűlés a bizottság elnökének Varga Gábornét, tagjainak Baranyi Józsefnét és Szlávik Józsefet megválasztotta. Az egyesület tagjai javaslataikat 2016. március 31-ig a háromfős bizottság tagjainál tehetik meg, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-mail címre jutathatják el.
A közgyűlési vita során többek részéről is felvetődött az egyesület tárgyi e
szközeinek, és a negyedszázada felhalmozott kapott és keletkezett iratanyag, kisebb tárgyi emlékek elhelyezésének szükségessége. A két éve megszűnt civilház mielőbbi rendezése elodázhatatlanná vált. Ez ügyben kérjük az önkormányzat segítségét.
A közgyűlést követően baráti beszélgetésre került sor.
Kép és szöveg: Tóth Tibor

Fotó: A közgyűlésen résztvevők egy csoportja

Fotó: Tóth Tibor