febe fejlec lekerekitett

{jcomments off}both gabi konyv ezsias laszlo 2

   Gyermek zsivajtól volt hangos november 7-én szombaton délelőtt 11 órakor a Duna Pláza I. emeleti Libri Meseboltja. A jászfényszarui születésű Budapesten élő Both Gabi harmadik mese könyvének bemutatójára került sor. 2012-ben; A hintarabló – Lilipótvárosi kalandok, 2014-ben; Palipál, csupaszív lovag és most a Kakaókatona és Tejhercegnő mesekönyve jelent meg. A kiadványok gazdagon rajzokkal díszítettek. Legújabb könyvét a Kolibri Kiadó gondozta.

   A könyvbemutatón jelent volt Both Gabi, akinek történeteivel és Rippl Renáta rajzaival életre kelt a Kakaókatona, a Tejhercegnő, a Nassasszony, a Diétatündér és még sok ismeretlen ismerős. A találkozón megjelent a kiadó főszerkesztője Balázs Eszter Anna is. Megköszönte az írói és az illusztrációs munkát. Elmondta biztos abban, hogy sokan megismerik a Kakaókatonát és a Tejhercegnőt, mert igazi könyv társaik a gyermekeknek. A mesekönyv szép karácsonyi ajándék a kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

Fotó: facebook

   A Mozdulj! Közhasznú Egyesület rendezvényeit Ézsiás László több éve fellépésével segíti. A közhasznú egyesület viszonzásul november 7-én délután az Alexandra Könyvesházban megszervezte Budapesten Ézsiás László, látássérült költő és előadóművész, a FÉBE tagjának első nagyszabású önálló estjét.

   A rendezvény fővédnöke: Papp János színművész, a Rózsadomb Lions Klub elnöke, díszvendégei: Bezerédi Zoltán, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, Grecsó Krisztián, József Attila-díjas költő, író és Tóth Tamás, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház nyugalmazott színművésze voltak.

   A rendezvény mottója: „Vers a szívemben – szívem a versben” A több mint két órás rendezvényen a fővédnök a díszvendégek és Laci ismerős versmondó barátai közel húsz versét mondták el, olvasták fel. Grecsó Krisztián elfoglaltsága miatt levélben méltatta Ézsiás László munkásságát. A vendégek közül többen is Jászfényszaruhoz kapcsolódó versét választották, így Jászok emlékkönyvébe, Óda a szülőföldhöz, A szülőföld szeretete (Kiss József tanár úr emlékére). Elhangzott két a közelmúltban született költeménye: Gyásznap: in memoriam Göncz Árpád és Nem vagyok gazdag… című versek. Az ünnepelt is nagy sikerrel, közkívánatra adta elő Vörösmarty Mihály: A vén cigány című versét. A több mint ötvenfős közönség között Jászfényszaru és a FÉBE képviseletében ott volt Baráth Imre, Berze Lászlóné Vityuka és Tamus Béla.
 

Tóth Tibor

Fotó: Berze Lászlóné Bp.