febe fejlec lekerekitett

dobak miklos  

Újságok szűnnek meg és indulnak újak. 2016 októberében jelent meg I. évfolyam 1. száma a BOOM Magazin üzleti inspiráció menedzsereknek címmel elsősorban az üzleti életben dolgozó vezetőknek. A színes magazin jó minőségű papírra nyomva 84 oldalon színvonalas, változatos tartalommal sokak tetszését elnyerheti, ezért minden bizonnyal sok évfolyamot megél.

   Külön megtiszteltetés, hogy valaki egy induló újság első számába bekerüljön, sokan mondanák, ehhez nagy szerencse kell. Végig lapozva az újságot, megnézve annak rovatait, bátran állíthatom a szerencse nem játszik szerepet, a személyekhez kötődő teljesítmény a kiemelkedően sikeres életút a mérvadó. Így kerülhetett be Dobák Miklós a közgazdaságtudományok kandidátusa a BOOM-SZTORI rovatba hatodmagával, országosan is mert személyekkel három közgazdász, egy-egy jogász, autószerelő, szociológus társaságába. Közös bennük, hogy bár indulásuk körülménye mindjajuknál eltérő volt, tehetségesek voltak, de az önmagában kevés lett volna, a sikeres életpályához. A folytonos tanulás, a bizonyítási kényszer önmaguknak és környezetüknek, hozta meg a sikert. Minden személy története más és más, közös benne, hogy az emberi akaraterőnek, a tehetségnek semmi sem szabhat gátat.
   Dobák Miklóst mi földiek úgy gondoljuk, jól ismerjük, ez nagy részben igaz is. Hiszen 46 évesen városunknak másodiként avatott Díszpolgára, a kezdetektől az önkormányzat közgazdasági szakértője, tanácsadója. Széleskörű kapcsolatai alapján az ipari parkban újbefektető idekerülésében, mint az Ipari Centrum Kft. Felügyelő Bizottság tagja is múlhatatlan érdemeket szerzett. Összegezve a várossal „mindennapi” élő kapcsolata van.
   Találóan mondhatnánk a cikkben szereplő „Professzor, tájszólással” annak is betudható, mert mikor haza jön Bözsi nénihez, édesanyjához, gyerekkori barátaihoz vagy hivatalos ügyben ezt a sajátos jász-palócz beütésű tájszólást hallja. Tudjuk, hogy ettől többről van, szó génjeiben hordozza az őseinek szokásait, identitásait ettől, ha akarna, sem tudna megszabadulni.
   A Sztori Boom cikkét röviden összefoglalva, a siker állomásai: a szorgalom, a „talentum” mit szüleitől örökölt, egy jó történelem tanár, történelemversenyen országos 2. helyezés, ez volt alap. A folytatás: az édesanya „harca és kitartása”, hogy fiát felvegyék az ország egyik legjobb budapesti gimnáziumába, a Fazekasba. Kulich Gyula kollégium ahol tanulás minden feltétele adott volt, de az emberi értékek fontosságát is megismerte. Sikeres felvételi a közgazdasági egyetemre, a vállalatmodellező szakra, itt szakkollégiumba került, amely életre szóló útmutatást jelentett számára. Felajánlották neki az egyetemen a katedrát, válassza a tudományos munkát. Ismereteit folyton bővítette, de nem marad csak elméleti szakember. Teljesítménye feljogosították arra, hogy több gazdasági társaságnál igazgatóságban, felügyelőbizottságban kamatoztatni tudja elméleti tudását ezzel gyakorlati tapasztalatokra tegyen szert. Egy kontrolling cégalapító tagja, partnere lett, jelenleg a FB-elnöke.
2004-től a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének igazgató egyetemi tanára, s a Vezetési és Szervezési Tanszék, tanszékvezető egyetemi tanára. Szaktudását, tapasztalatát a nemrég megalakított Magyar Vállalat- és Menedzsmenttörténeti Társaság megválasztott elnökeként kívánja kamatoztatni, amely új kihívás számára.
Három unokájának boldog nagyapja.
Dobák Miklós tevékenységére nem csak a BOOM Magazin olvasói lehetnek büszkék, mi, akikhez még közelebb áll példának tekintjük, hogy a tehetség, szorgalom, kitartás utat tör magának.
Az érdekes és tanulságos újság cikk teljes terjedelemben a Városi Értéktárban elolvasható.


{jcomments off}Tóth Tibor