PostHeaderIcon Kulturális közfoglalkoztatás

varosi ertektar

   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete pályázott a NMI Művelődési Intézet által meghirdetett V. Kulturális Közfoglalkoztatási Programban való részvételre. A pályázati célunk az volt, hogy a Városi Értéktárban található nagymennyiségű iratok és fotók digitalizálási feladatai folytatódjon.
   A meghirdetett pályázatra több érettségizett személy jelentkezett. A feladatra személyes meghallgatás és elbeszélgetés alapján Füle István Zsoltné Jászfényszaru, Széchenyi úti lakost választottuk ki.

   A munkaszerződést a kulturális közfoglalkoztatottal az NMI Művelődési Intézet kötötte meg - napi 8 órás munkavégzésre - 2017. április 28-tól 2018. február 28-ig történő alkalmazásra. A közösségi munkás munkabérét és járulékait 100 %-ban a közfoglalkoztató NMI biztosítja, a munkaköri leírást is Ő állította össze.
   A foglalkoztató a Fényszaruiak Baráti Egyesülete, helye a Városi Értéktár Szentcsalád tér 12.
   Első feladatnak szántuk, hogy a Mi Újság Fényszarun? városi lap valamennyi lapszáma 27 év után hiánytalanul felkerüljön a városi honlapra. A 90-es évek második felében néhány évfolyam teljes egészében hiányzott, míg 2000-től 2010-ig évfolyamonként egytől hat hónap nem volt olvasható. A Városi Könyvtárból elhozott törzspéldányok kerültek digitalizálva a közfoglalkoztatott részéről.
   Az oldalanként digitalizált újságlapokat ellenőrizte, egybefűzte, és méretileg a honlapra feltehetővé tette Dobák Viktor FÉBE-tag önkéntes, akinek áldozatos, következetes és szorgalmas munkáját köszönjük.
   A digitalizált hiányzó lapszámokat E-mailben a városi honlap kezelője Karizs Evelin megkapta és felhelyezte azokat.
   Megnyitva a
www.jaszfenyszaru.hu honlapot a vízszintes sorban VÁROSUNK szóra kattintva az alsorokban megjelenik a Mi Újság Fényszarun?, alatta a Laparchívum abban az évek (legfelül 2017 és legalul 1990) és éveken belül a hónapok (legfelül január és legalul december).
   Köszönjük mindazok munkáját akik, ezen feladatban részt vettek.
   A kulturális közmunkással tervezzük a Mi Újság Fényszarun? városi lap tematikus feldolgozását, hogy egyszerűen és gyorsan digitálisan vissza tudjunk keresni bizonyos eseményt, riportot, fotót (újság cikket) mely az újságban a 27 év alatt megjelent, ezzel is megtisztelve városunk 25 éves jubileumát, segítve az amatőr és hivatásos kutatók munkáját.
                                                                                                                   Tóth Tibor

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 186
Utoljára regisztrált : cthdwyoigvy1996
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 1 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink