febe fejlec lekerekitett

Felhívás
a helyi általános iskola 7. osztályos tanulóihoz

palla gabor

   Dr. Palla Gábor közgazdász – szülei, nagyszülei révén – gyökerei itt található, tagja a Fényszaruiak Baráti Egyesületének nem először tesz nagylelkű felajánlást.
   Először 2014. szeptember 20-án a település első Kulturális Örökség Napján a Városháza dísztermében hirdette meg a „jó tanuló – felkészült túrázó” pályázatot.
   Január hónapban ismét megkeresett, hogy újabb felajánlást tenne a 7. osztályos tanulók számára. Fontosnak tartja, hogy a tovább tanulás szempontjából az év végi bizonyítvány eredménye minél jobb legyen. Ennek ösztönzésére 25.000 – 25.000 forintértékben tanulásszempontjából fontos tárgyi eszközöket (hátizsák, hasznos tanulást segítő kellékek) ajánl fel egy leány és egy fiú számára, aki a félévi bizonyítványhoz képest minél jobb átlageredményt ér el, vagy is minél több tantárgyból a félévihez képes javít.
   Kéri, hogy az igazgató asszony, a 7.-es osztályfőnökökkel együtt hirdessék ki ezt a FÉBE által koordinált felhívást.
   Az évet lezáró értekezlet után tegyenek javaslatot egy leány és egy fiú személyére, aki félévi átlagát legnagyobb mértékben túlszárnyalta.
   A tanévzáró ünnepségén – az igazgató és osztályfőnökök közös döntése alapján – a győzteseknek a FÉBE elnöke vagy megbízottja átadja dr. Palla Gábor nevében a megérdemelt tárgyi jutalmat.
   A meghirdető és a FÉBE elnöksége jó felkészülést és minél jobb jegyek elérését kíván a tanulóknak. Nem csak a felhívás miatt, hanem a tovább tanulás érdekében minden tanulónak ez a legfőbb feladata, érdeke is.
 

Tóth Tibor

Fotó: Dr. Palla Gábor (FÉBE fotó archívum)