febe fejlec lekerekitett

A Pusztamonostor Község Önkormányzata, intézményei és civilszervezetei május utolsó vasárnapjára a III. Gyöngyvessző Fesztiválra és Falunapra nagyszabású egész napos programra várta az érdeklődőket. A sikeres rendezvénynek a jászfényszaruiak is részesei voltak.

Fotó: Tóth Tibor

 

A III. Pünkösd Kupán az országos kispályás női labdarúgó tornán a fényszarui csapat a negyedik helyezést hozta el.

A Pusztamonostoriak Baráti Köre által meghirdetett „bográcsos főzőversenyére” a Fényszaruiak Baráti Egyesülete is benevezett. A feladat hozott alapanyagból hús és savanyú káposzta felhasználásával szabadon választott bográcsos étel elkészítése volt. Agócs Ferenc főszakács vezetésével húsos, babos káposzta készült. A nem mindennapi étel izét, zamatját a babon túl, a füstölt hús is jól szolgálta. Aki az ételt megkóstolta, elismerően szólt az Agócs féle különlegeségről. A meghirdető elismerő oklevelében részesítette. Legközelebb Feri főz tét a Múzeumok Éjszakáján kóstolhatjuk meg.

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje Kalács-sütő versenyt hirdetett meg két kategóriában. A saját készítésű rostélyos, más néven kulcsos kalács kategóriában Pető Lászlóné Sándor Kati második helyezett lett.

A délutáni színvonalas kulturális műsorok után este a fényszarui GOLF Együttes 60-as, 70-es évek nosztalgia számaival aratott nagy sikert.

Kép és szöveg: Tóth Tibor