febe fejlec lekerekitett

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete szeretettel vár minden érdeklődőt - a húsz évvel ez előtt ezen a napon átadott városi címre emlékezve - április 2-án (kedd) 18 óra 30 órakor a Rimóczi-kastély megújult udvarán tartandó Főtéri nosztalgia koncertre. Eső estén a rendezvény a művelődési ház nagytermében kerül megtartásra.
Az est folyamán Molnár György harmonikaművész és koncert zenekara, Horoscsák Veronika és Nádas György szólisták lépnek fel.

Molnár György első hangszeres leckéit nagyapjának köszönheti, majd kiváló tanárai: Herrer Pál és Tabányi Mihály segítették zenei fejlődését.
Így vall magáról és zenekaráról: „A harmadik születésnapomra kaptam meg első hangszerem, ezzel kezdődött minden, azóta az életem része a zene és a művészet.” „A koncerteken nincsenek korosztályok, minden látogató élvezi műsorukat. Célom igazi zenei értékek közvetítése úgy, hogy közben a közönség remekül szórakozzon.”
Több versenygyőzelem után az 1999-es év szólistája, 2000-ben pedig az Országos Harmonikaverseny kategória győztese lett. Eddigi pályafutásának csúcspontja volt, mikor egy szakmai bizottság döntése alapján 2002-ben átvehette a nemzetközi Lyra díjat a Budapesti Kongresszusi Központban.
A Harmonika Virtuózai Koncertsorozat 2000-ben indult hódító útjára, melynek megalkotója maga a zenekar vezetője és szólistája Molnár György volt. Célja a hangszer méltó helyre emelése a hazai zenei életben. Ennek megvalósításában Koncertzenekara segíti, melybe a szakma legkiválóbb zenészei tartoznak.
A Koncertzenekar két vendégművészt is hoz Jászfényszarura, egyikük Horoscsák Veronika, aki a Bergendy Szalonzenekar énekesnőjeként és Fenyő Miklós vokalistájaként vált népszerű előadóvá! Minőségi jazzt énekel, sok szép és ismert melódia megszólaltatása mellett. Akinek pedig ez nem lenne elég, második vendégművészként Nádas György is jelen lesz, aki most nem humoristaként lép színpadra… édesapja, Nádas Gábor csodálatos szerzeményeit adja elő, melyeket garantáltan mindenki énekelni tud, legyen akár idős vagy fiatal!
A koncerten szerepelnek musette keringők, sanzonok, bravúr polkák, magyar örökzöldek, koncert és előadási darabok, swingek, magyaros egyvelegek, latin dallamok és igazi meglepetés számok is.
A koncertsorozat megalakulása óta a zenekar szinte valamennyi jelentős magyarországi városban fellépett, mindenütt teltházak fogadták.

Bízunk benne Jászfényszarun a belépőjegy nélküli programot telt udvar fogadja.
A mini projekt a „Jászfényszaru Városközpontjának értékmegőrző megújítása” városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Városközpont Programalap (JFSZ-5.1.1/FVR-2012) támogatásával a Kulturális programcsomag az „Ezerarcú művészet - vigadalmak a főtéren” című JFSZ-5.1.1/FVR-2012-02 azonosító számú pályázati támogatásból valósul meg.  
Tóth Tibor