febe fejlec lekerekitett

Kedves Bérlettulajdonosok!

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében az Operett Barátok Bérlet 4. előadására 2022. április 06-án (szerda) du. 14 órakor Jászberényből Batta- bizományitól induló, Pusztamonostort érintve Fehér János különjáratú autóbuszára Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 14 óra 30 perckor kifelé haladva a buszmegállókban megállva Hatvanban a Vadász-kastélynál 14 óra 45 perckor Budapesti Operettszínházba megyünk (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030) a Raktárszínházban Anne Frank naplója / A képfaragó két egy felvonásos darabot  megnézni.


Az előadás 17 órakor kezdődik, vége 19 óra 10 perc, várhatóan 20 óra 35 percre érkezünk haza.

Szereplők:
Anne Frank: Süle Dalma

Alkotók: Anne Frank naplója: Zeneszerző: Grigori Frid, Fordító: Komarnicki Zita, Karmester: Pfeiffer Gyula, Játékmester: Tucker András, Rendező: Rátóti Zoltán.
A képfaragó: Zeneszerző: Dubrovay László, Koreográfus-asszisztens: Marosi Edit, Rendező-koreográfus: Vincze Balázs.Mindkét darab: Díszlet- és jelmeztervező: Túri Erzsébet, Mozgóképtervező: Varga Vince.

 A német megszállók elől családjával együtt Amszterdamban bujkáló zsidó kislány, a tizenhárom éves Anne Frank 1942. június 1-jén kezdett el naplót vezetni. Terve az volt, hogy feljegyzései alapján könyvet ír a háborúról, hű képet festve benne a hollandiai német megszállás éveiről. A könyv soha nem készült el, Anne Frank nem sokkal tizenhatodik születésnapja előtt a bergen-belseni koncentrációs tábor poklában életét vesztette. Naplója örök érvényű, megrendítő olvasmány, amely mindazokhoz szól, akik szeretnék jobban megérteni, mi történt a bujkáló családokkal a hitleri vészkorszakban. A többféle feldolgozást is megélt alapművet most Grigori Frid egyszemélyes operaváltozatában ismerhetik meg a Budapesti Operettszínház nézői.

 A két részből álló est második felében A képfaragó című darabot tekinthetik meg. Ez a Nemzet Művésze címmel kitüntetett érdemes művész, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas kortárs zeneszerző, Dubrovay László egyfelvonásos táncjátéka, melyet Gáli József írása inspirált. A darab rendező-koreográfusa Vincze Balázs, aki Harangozó Gyula-, Imre Zoltán- és Seregi László-díjas balettművész, koreográfus, a Pécsi Balett Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel elismert művészeti vezetője. Noha klasszikus elemek is színesítik, modern balettról beszélhetünk, igazán „mai” előadás lesz. A történet főhőse a Képfaragó, aki nem tud kilábalni alkotói válságából - új stílust, új kihívásokat keresne, de képtelen túllépni régi önmagán. Egyszer csak azonban talál egy múzsát, aki megihleti, s ettől kezdve képes lesz újra alkotni... A darab gondolatiságának középpontjában tehát az alkotás, a válság, a régi lerombolása, az inspiráció, az újjászületés no és persze a szerelem áll: vagyis csupa olyan dolog, mely kivétel nélkül mindenki életében jelen van..

Az előadásra 1.600,- Ft/fő útiköltséget és a kiosztott bérletet szíveskedjen magával hozni.
Akadályoztatás esetén, valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy az útiköltséget kifizetni.

Aki nem tud maga helyett más személyt keresni, úgy próbálok segíteni, ha ezt, kérik.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok.
Jászfényszaru, 2022. március 30.  
                                                             

Baráti üdvözlettel:
Tóth Tibor
szervező