febe fejlec lekerekitett

 

A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete 2008 júliusában 49 alapító taggal jött létre. A térség civilszervezeteiből 20 egyesület és alapítvány, Jászberény (10.000 fő feletti település nem lehet tagja az egyesületnek) kivételével 17 önkormányzat és 12 egyéni és társas vállalkozó vett rész a közel kétéves előkészítő munkában és hozta létre az egyesületet és alkotta meg az „Együtt a Jász vidékért” c. Helyi Vidékfejlesztési Stratégiát.

Öt év alatt az egyesület közreműködésével az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013 "Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa"keretében, mint egy 1,5 milliárd forint Európai Uniós támogatás érkezett a Jászság 17 településére. A településenként pályázok száma és megnyert pontos összege a most folyó pályázat augusztus 31-i lezárásával válik teljessé. Egy biztos, hogy minden település gazdagodott, a pályázatott benyújtott civilek, vállalkozások fejlődéséhez hozzájárult az elnyert forrás.

Az öt évvel ezelőtt megválasztott elnökség és felügyelő bizottság mandátuma lejárt. Az egyesület július 17-i közgyűlésén kerültek megválasztásra újabb öt évre a tisztségviselők.

Lóczi Miklós alapító elnök háromévi tevékenység, majd az őt követő Dr. Szerencsés István lemondása után tíz hónap óta Kalmár Rozália alelnök végezte az elnöki feladatokat, aki Eszes Béla Jánoshida polgármester lemondása folytán 2012 januárjában került alelnöknek megválasztásra. A felügyelő bizottság elnökének Kozma János - ez évi tavaszi elhunyta miatt - az elnöki ügyeket Hajdú László FB tag vitte tovább, Dankó István helyett Drávucz Katalin Jászladány polgármestere került megválasztásra, Őze Erzsébet a Jászapáti 2000 Mg. Zrt. képviseletében FB. tagságáról lemondott, így a bizottság létszáma 3 főre csökkent.

A 85 tagból az 51 taggal megtartott közgyűlés Kalmár Rozália alelnök javaslatára egyesület elnökének Szűcs Lajos Jászboldogháza polgármesterét, az elnökség tagjainak Borbás Zoltánt Jászsági Rockzenéért Kulturális Egyesület Jászapáti, Gyenes Lászlót a Gyenes Mezőgazdasági Kft. Jászdózsa, Szarvák Imrét, a Jászalsószentgyörgy polgármesterét, míg a felügyelő bizottság elnökének Hajdú László Jászkisér város polgármesterét, tagjainak Farkas Ferencet, a RÉGIO-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatóját Jászapáti, Pesti Róbertet, a JÁSZ-TERRA Mélyépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft ügyvezetőjét Jászalsószentgyörgy, Tari Andrást Jászivány község polgármesterét választottuk meg.

Érvényes mandátumának lejártáig az egyesület alelnöke Kalmár Rozália egyéni vállalkozó Jászapáti, a felügyelő bizottság tagja Drávucz Katalin Jászladány nagyközség polgármestere.

A választást követően Kalmár Rozália alelnök az ötéves ciklusban felügyelő bizottság tagjaként, - Gergely Zoltán Jászárokszállás város polgármesterének- az elnökségi tagként - Tajti Erzsébet egyéni vállalkozónak Jászapáti és Tóth Tibor a Fényszaruiak Baráti Egyesület elnökének Jászfényszaru - végzett munkájukat elismerte és megköszönte.

Szűcs Lajos megválasztott elnök méltatta az elmúlt öt évben végzett munkát, és igéretett tett arra, hogy a következő EU pénzügyi ciklusban is annak érdekében dolgoznak a most megválasztott testületek, hogy a jászsági vidék tovább szépüljön, fejlődjön, az idehozható legtöbb Leader fejlesztési forrással.

Tóth Tibor