febe fejlec lekerekitett

 A hagyományoknak megfelelően február harmadik hétvégéjének szombatján 15-én tartottuk a XXI. FÉBE jótékonysági műso­ros estet és bált. Az elmúlt évi huszadik jubileumi bál után idén is jubileumot ünnepeltünk, hiszen húsz éve 1994. március 14-én volt az első rendezvény.

A fotókat: Menyhárt Éva készítette

 

A FÉBE elnöke köszöntötte a fővédnököt Csáky Lászlót a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület alelnökét, a díszvendéget Bolla János jászkapitányt, a két műsorvezetőt, Cserháti Ágnest és Zsámboki Zsoltot. A vendégkoszorú között köszönthettük Győriné Dr. Czeglédi Márta polgármestert, Dr. Voller Erika jegyző asszonyt, Kiss Gábor érdemes esperes, érseki tanácsos, Jászfényszaru plébánosát, Oláh Tamás a Samsung Elektronics Magyar Zrt. képviselőjét, Banka Csabaújságírót. Tóth Tibor felidézte a húsz évvel ezelőtti eseményeket: az első bál tisztabevétele 73.300,- Ft tette lehetővé, némi kiegészítéssel, hogy 100.000,- törzstőkével létrehozzuk a „Jászfényszaruért” Alapítványt. A fővédnök Zsámboki Sándor Jászfényszaru szülöttje a Földművelődési Minisztérium főosztályvezetője, a műsorvezető Ézsiás Vencel volt. A műsorban felléptek Koltay József, Szabó Krisztina ének, Bordásné Kovács Katalin vers és Jáger János gitár. A báli zenét ez alkalomra újjászerveződött Golf-együttes (Mészáros László, Harnos Miklós, Ézsiás Sándor, Nádudvari László, Laczkó Lajos) és a fiatalabb korosztályt reprezentáló FITT-együttes (Kónya István, Hornyák Péter, Nagy Tibor, Dalányi László, Zsámboki Ferenc) szolgáltatta. Az éjszaka folyamán tombolasorsolásra, táncversenyre, bűvészetre is sor került. A bál reggel 6 óráig tartott.

Csáky László megnyitó beszédében szólt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének Jászfényszaruhoz kötődő kapcsolatairól, az elmúlt tíz évben a helyi gyermekeknek szervezett számtalan programokról. Bolla János példaértékűnek nevezete a jász települések között városunk dinamikus fejlődését, a FÉBE sokszínű és gazdag programjait.

A két műsorvezető fogta össze a változatos, színvonalas 100 perces báli műsort. Barna Zsuzsanna énekművész, aki 2012-ben a Krakkói Nemzetközi sanzonverseny francia nagydíját nyerte el, a műsorba Edith Piaf eredeti nyelven négy sanzonát, Charler Aznavour, Gilbert Bécaud slágereit, a Moszkva parti esték orosz népdalt énekelte nagy sikerrel, zongorán kísérte Szuha Attila zongoraművész. Pankotay Péter operett-musical színész az Evita, a Nyomorultak, a Hair, a Légy jó mindhaláig musicalekből énekelt népszerű számokat. A második blokkjában Eisemann Mihály, Kálmán Imre közismert melódiái hangzottak el. Tóth Mercédesz egy évtizede hegedül, Gömöri hallgató, csárdás, és friss csárdást hallhattunk tőle. Szabó Krisztina énekművész a Mozart: Figaró házassága című operából Susanne Rózsaáriáját énekelte. Nógrádi Tóth István előadóművész örökzöldeket, csárdásokat énekelt, közben Tóth Róbert Károly - Horváth Dorina táncművészek latin táncokkal szórakoztatta közönséget. Zsámboki Zsolt a hagyományoknak megfelelően bejelentette a vacsorát.

A Vágó Bt. ízletes és bőséges vacsorájának elfogyasztása után a báli nyitó tánc következet, melyet az Iglice Gyermeknéptánc Együttes tagjai táncolták. A koreográfiáját összeállította és betanította Péter Szilárd és Fazekasné Havrán Bettina táncpedagógusok.

A nyitótáncot követően az est sztárvendégei Korda György és Balázs Klára egy órás műsora követett, melyre a báli közönség táncra perdült.

Hajnal négy óráig a budapesti Wanted Band húzta talpalávalót.

A tombola sorsolás után a Bál szépe bizottság dön­tését Agócs Ferenc ismertette. A FÉBE bál szépe címet igazoló tanúsító oklevelet Győriné Szabó Gabriellának, az udvarhölgy címeket pedig Cékus Veronikának (Albertirsa)és Tóth Mercedesznekadta át.

Az est tiszta bevétele 760.000 Ft lett, melyből 370 ezer Ft a Jászfényszaruért Alapítvány, 390 ezer Ft a FÉBE számlájára került.

Köszönet a rendezvény támogatóinak: Sprint-Log Kft., prof. Dr. Dobák Miklós és családja Budaörs, Samsung Electronics Magyar Zrt., Győriné dr. Czeglédi Márta és családja, Csáky László, Saturnus Kft. Bp., Bali Kft., Tusor Kft., Bolla János Jászberény, Pál Bertalan Mezőtúr, Szabó Krisztina Hatvan, Zilahi János Bp., Páldiné Pál Ilona Hatvan, a műsorban tiszteletdíj nélkül fellépők, a tombola felajánlók, valamint tombola és belépőjegyet megvásárlóknak.

A rendezvényen a Menyhárt Éva és a Pordán Fotó készített képeket, amely a Jászfényszaru város honlapján, valamint Pordánfotó fecebook oldalán megtekinthető, a kép jobb alsó sarkában található szám alapján lehet után rendelni.

A www.febe.hu honlapon a galériában Menyhárt Évaáltal készített képeket nézhetnek meg az érdeklődők. Az estről több mint 3 óra időtartamban felvétel készült, amelyet Tanczikó-Ruis Beatrix és a TRIÓ-TV rögzített.

Tóth Tibor

 

1./ kép 0012 a XXI. Jótékonysági est és bál résztvevőinek köszöntése

2./ kép 0031 és 0033 Csáky László fővédnök megnyitó beszédét tartja, tőle balra Bolla János díszvendég.

3./ kép 0174 és 0176 Tóth Mercédesz a báli műsorban hegedül.

4./ kép 0262, 0268, 0269, 0273 Szabó Krisztina énekművész Susanne Rózsaáriáját énekli

5./ kép 0368 Nyitótánc – Iglice Gyermeknéptánc együttes tagjai

6./ kép 0484 Balázs Klári előadóművész és a „bátor” fényszari fiúk.

7./ kép 0621, 0623 A Bál szépe és udvarhölgyei Tóth Mercedesz, Győriné Szabó Gabrielle, Cékus Veronika.