febe fejlec lekerekitett

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete hetedik alkalommal hirdette meg a fesztivál alkalmából a kenyérsütő- és aratóétel főzőversenyt, melynek helyezettjei a következők lettek:

 Az augusztus 2-i VII. Tarlófesztiválhoz kapcsolódóan a Fényszaruiak Baráti Egyesületekenyérsütő verseny hirdetett. Nevezni odahaza kemencében, sütőben, kenyérsütő gépben készült házikenyérrel lehetett.
A háromfős szakmai zsűrit
Galicz István élelmiszeripari mérnöktanár, a Fejedelmi Pékrend alapító tagja vezette. Egy kenyér érkezett Jászberényből a versenyre.
Égető TündeJászberény négymagos kenyerével a zsűritől a max. 50 ponttal szemben 46 pontot szerzett ezzel első helyezést és 3.000 Ft értékben vásárlási utalványt kapott. Az elmúlt évben rozskovászos házi kenyerével vitte el pálmát.

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete a VII. Tarlófesztiválhoz kapcsolódóan „Aratóétel főzőversenyt”-t hirdetett, két kategóriában 1./ gulyás 2./ pörkölt (bármilyen körettel) amely egy tál étel elkészítését jelentette.
A főzéshez szükséges minden anyagot, eszközt nevezőnek kellett biztosítani.
A háromfős ítészek elnöke
Csízi Sándor, az országos hal-főzőverseny örökös bajnoka volt. A zsűri kategóriánként hirdetett eredményt.
A szokásosnál kisebb volt az érdeklődés hat nevezés történt, a helyi nevezőkön túl Alattyánról Jászberényből, Jászkarajenőről, Zakliczynből (Lengyelország) is volt egy-egy főzőcsapat.
Az első három helyezett kategóriánként vásárlási utalványt és oklevelet kapott.
Gulyás kategóriában:

  1. helyezett a Zakliczyn hölgyekből álló csapata

  2. helyezett a „bombázók” csapata

  3. helyezett gulyás: aranyásók ebédjét Jászberényből Horváth Ginetta lett. 12, 8 és 5 ezer Ft értékben részesültek vásárlási utalványban és oklevélben.

Pörkölt, körettel kategóriában:

  1. helyezett a Jászkarajenő Polgármesteri Hivatal csapatának körmös csülökpörköltje

  2. helyezett Jászfényszaru Városi Polgárőrség csapának pince pörköltje

  3. helyezett az Zagyva menti betyárok Alattyán csapatának pásztortarhonyája lett.

Az első helyezettek 12 ezer, a második helyezettek 8 ezer, a harmadik helyezettek 5 ezer forint értékben részesültek vásárlási utalványban és oklevélben.
Tóth Tibor