febe fejlec lekerekitett

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete az általa alapított Jászfényszaruért Alapítvány 2014. szeptember 20-án (szombaton) délután 15 órakor a Kiss József Helytörténeti Gyűjteménynél (eső esetén a koszorúzás után Városháza Dísztermében) ünnepséget rendez.

 Az ünnepségen emlékezzünk - születésének 90. évfordulója alkalmából - Kiss József (1924-1989) tanár és helytörténeti kutató munkásságára, az általa létrehozott Kiss JózsefHelytörténeti Gyűjtemény fennállásának 30 éves jubileumára.
Megkoszorúzzuk a gyűjtemény homlokzatán lévő Kiss József-emléktáblát.
Az ünnepségen kerül bemutatásra a FÉBE legújabb kiadványa Jászfényszaru kulturális éstermészeti értékei című könyv. A helytörténeti könyvet szeretettel ajánljuk születésének 90. évfordulója alkalmából Kiss József tanár, helytörténeti kutató emlékének. Az ünnepségen résztvevők családonként térítésmentesen megkapják az új kiadványt.
Az évfordulók kapcsán hagyományteremtő céllal Dr. Palla Gáborközgazdász, FÉBE tag, volt Homok-tanyai diák kezdeményezésére az I. díj szponzorálásával az általános iskola 7. 8. osztályos tanulóinak az ünnepségen pályázatot hirdet, melyhez a Jászfényszaruért Alapítvány és Jászfényszaru Város Önkormányzata is csatlakozik.
Városunk érdeklődő lakosságát - a rendező szervek - szeretettel várják az ünnepségre.
Tóth Tibor