febe fejlec lekerekitett

 

A hetvenedik évforduló kapcsán – többek ajánlása és támogatása alapján – előfizetők gyűjtésével október 19-én (vasárnap) 16 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében bemutatjuk a Fényszaruiak Baráti Egyesületének kiadásában megjelent Gyenge Péter: ANDRIS egy parasztfiú regénye című könyvet. A szerző Gyenge Péter, Gyenge Sándor és Kovács Anna szülők gyermekeként Jászfényszarun 1913. február 22-én látta meg a napvilágot és 63 évesen Budapesten hunyt el.

ZACC 5

A kisregényt 1944. május hónapban a Dobó Könyvkiadó Budapest, Dobó József felelős kiadó adta ki. A nyomdai munkák Klein Sándor  nyomdájában - Budapest, VI. Lovag utca 14. – készültek. A most megjelenő könyv 80 oldalon XXI. fejezetből áll.

A könyvbemutatót követően az érdeklődő és kultúrát szerető lakosságnak a Berényi Színjátékos Társaság és a Jászsági Hagyományőrző Egylet tagjai, előadják a Zacc – Jelenetek egy békebeli kávéház életéből című zenés, táncos és humoros előadást.
A dr. Bathó Edit, Kormos László, Pócz István ötlete alapján írott forgatókönyvből Kormos László és Pócz István rendezésében készült előadás a jászfényszarui közönség körében is minden bizonnyal nagy sikert arat.
A könyvre a városi könyvtárban a helyi takarékszövetkezeti kirendeltségén még október 15-ig 600,- Ft áron elő lehet fizetni.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés díjtalan.

Tóth Tibor