febe fejlec lekerekitett

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2014. december 12-én (péntek) 17 órakor a Jászberényből jövő autóbuszra jobb oldalon lévő helyi autóbuszmegállókban, illetve a Városháza előtti gyülekezéssel, indulunk Gödöllő irányába különjárati autóbusszal Budapestre József Attila Színház (1134. Budapest, Váci út 63.) Bánffy bérlet – 3. előadása Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? vígjátékot két részben megnézni.

Az előadás19 órakor kezdődik, vége 21 óra 30 perc, várhatóan 22 óra 40 percre érkezünk haza.

Szereplők: Cuki úr - Rékasi Károly, Méltóságos - Ujréti László, K. Müller - Szerednyey Béla,

Kiss - Fila Balázs, Márton - Nemcsák Károly.

Díszlettervező: Huszti Péter Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida Rendező: Huszti Péter

Nem túl gyakran fordul elő egy átlagosnak mondott életben, hogy öt különböző embert bezárjanak egy ablak nélküli szobába, majd közéjük dobjanak egyetlen pisztolyt. A furcsa és akár drámainak is felfogható színpadi társasjátéknak pedig ez a lényege. Az juthat ki, azé lehet a kulcs, akinél a fegyver van. A fegyver körbejár. Mindenkinél elidőzik így szabadság esélye, és a többiek feletti hatalom lehetősége. Lehetne a történet akár egy lélektani dráma, mégsem az. Inkább bohózat, amiben az abszurd helyzet szolgáltat alkalmat arra, hogy kinevessük a raboskodó ötöst, miközben szentül hisszük, ha mi lennénk ott, inkább a szabadság kellene, mint a hatalom. Vajon mi a végkifejlet? Elsül a fegyver? Hogyan jutnak ki, kijutnak egyáltalán, a kisemberből lett alkalmi hatalmasok?

 

Az előadásra kérem a kiosztott bérletét, amely négy alkalomra szól és az útiköltséget 1700,- Ft/fő hozza magával.

Tájékoztatom, ha valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy az útiköltséget kifizetni.

A bérlettulajdonosoknak jó szórakozást kívánok!

Jászfényszaru, 2014. december 01.

Baráti üdvözlettel:

Tóth Tibor

szervező