febe fejlec lekerekitett

   Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében az Operabarátok Bérlet 3. előadására 2017. április 24-én (hétfő) du. 14 óra 30 perckor Jászberényből induló Fehér János különjáratú autóbuszára Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 15 órakor kifelé haladva a buszmegállókban megállva Hatvanon át a Budapesti Operettszínházba megyünk (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030) Jacobi Viktor: Sybill című operettet két felvonásban megnézni.

   Az előadás 17 órakor kezdődik, vége 20 órakor, várhatóan 21 óra 30 percre érkezünk haza.
Szereplők:
Sybill: Fischl Mónika, Petrov: Dolhai Attila, Nagyherceg: Miller Zoltán, Nagyhercegnő: Frankó Tünde, Polre, Bálint Ádám, Charlotte: Kékkovács Mara, Olga: Oszvald Maria, Kormányzó: Peller Károly, Borcsakov: Ottlik Ádám, Szárnysegéd: Farkas Zoltán és Pesák Ádám
Közreműködik: A Színház Balettkara, a Színház Énekkara, a Színház Zenekara.
Alkotók és stáb: Karmester: Bolba Tamás, Karigazgató: Drucker Péter, Koreográfus: Bodor Johanna, Világosítás tervező: Vida Zoltán, Koreográfus-asszisztens: Kiss István Róbert és Szabó Erika, Rendezőasszisztens: Tucker András és Magyar György, Díszlettervező: Czieger Balázs, Jelmeztervező: Tihanyi Ildi, Játékmester: Angyal Márta, Rendező: Szabó Máté.
   Jacobi Viktor nagyoperettje a váratlan és kiszámíthatatlan szerelemről szól, amit a teljes felfordulás és zűrzavar kísér. Mindenki féltékeny mindenkire. És mindenki szerelmes valakibe. De hogy végül kibe?
   A cári Oroszország elegáns szállodájába sorra érkeznek a vendégek. Sybill párizsi énekesnő, Petrov, az utána szökő, akár a hadifogságot is vállaló orosz tiszt, Poire a művésznő impresszáriója és annak újdonsült felesége, Charlotte. A szerelmesek Párizsba indulnának, de megjelenik a kormányzó. Sybillből Nagyhercegnő lesz, a Nagyhercegnőből Sybill. Mindenki Petrovot akarja, aki viszont Sybillt. És a Nagyhercegről még szó sem esett, pedig ő is mást akar!
   A szerző sikereinek csúcspontját jelentette a Király Színházban 1911-ben bemutatott Leányvásár című darabja, a Sybill volt azonban a mű, mely nemzetközi hírnevet is szerzett Jacobinak. A megszokottól eltérően itt két primadonna és két bonviván verseng egymásért - no meg a másikért.
   A különleges nagyoperettbe a színház jól ismert művészei mellé, a Nagyherceg szerepében vendégként érkezik a társulathoz Miller Zoltán. Az előadás, mely most Szabó Máté rendezésében kerül színre, a társulat több művészének is igazi jutalomjátékra ad lehetőséget.   Az előadásra 1.400,- Ft/fő útiköltséget és a kiosztott bérletét szíveskedjen magával hozni, amely négy előadásra szól. Mindenkinek jó szórakozást kívánok.
Jászfényszaru, 2017. április 18.
                                                                
Baráti üdvözlettel:

                                                                                                                 Tóth Tibor
                                                                                                                   szervező{jcomments off}