febe fejlec lekerekitett

   Szeptember közepén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal értesítette a Fényszaruiak Baráti Egyesületét és az általa létrehozott Jászfényszaruért Alapítvány, hogy 2019 év után szja 1 %-os rendelkezés szerint, a két szervezet 829.077 Ft összeg felajánlásban részesült, mely összeget a számláinkra átutaltak.
   Köszönjük a felajánlóknak, hogy egyesület és alapítvány javára rendelkeztek 2020 év tavaszán az szja 1 %-áról. Mindkét szerzet tartalékolja az összeget a 2022 évi Tanítók emlékművének felújításához illetve a 10 év alatt elhuny pedagógusok nevének a „halhatatlanok olvasókönyvében” történő bevésésére kívánjuk fordítani.
   A Budapesten elő Tamus Béla elnökségi tagunk rendszeres résztvevője a Magyar Természetvédő Szövetség rendezvényein, legutóbb szeptember 21-én a „Szépségtapasztok és valódi megoldások az éghajlatváltozás elleni küzdelemben” címmel megrendezett online konferencia részese volt.
   A FÉBE negyedszázada tagja a Város- és Faluvédők Szövetségének a Hungária Nostrának. A szövetség választmánya 2020. szeptember 30-án tartotta éves rendes közgyűlését, Budapesten a Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia Közösségi házában. A közgyűlésen a FÉBÉ-t mint tagegyesületet Tamus Béla elnökségi tag teljes joggal képviselte. Ráday Mihály elnök, beszámolójában elmondta a szövetség működését ellehetetleníti, az anyagi források lecsökkenése.
                                                                  Tóth Tibor