febe fejlec lekerekitett

 Dr. Palla Gábor  Dr. Palla Gábor közgazdász, akinek gyökerei szülei, nagyszülei révén itt találhatók, és  tagja a Fényszaruiak Baráti Egyesületének, nem először tesz nagylelkű felajánlást.
   Először 2014. szeptember 20-án a település első Kulturális Örökség Napján a Városháza dísztermében hirdette meg a „Jó tanuló – felkészült túrázó” pályázatot.

   Második alkalommal 2019 januárjában újabb felajánlást tett a 7. osztályos tanulók számára, hogy a félévi bizonyítványhoz képest javítsák tanulmányi eredményüket év végére.
   Szeptember hónapban ismét megkeresett, hogy újabb felajánlást tenne a helyi tanulók számára. Egyeztetve az iskola vezetésével, a Diákönkormányzattal, dr. Palla Gábor az iskola által meghirdetett a család éve jelszóhoz kapcsolódóan a Legcsalád pályázathoz csatlakozott.    
   A három kategóriából a „Legkirándulósabb család” címet elnyert családnak ajánl fel ötvenezer forintot.
   A díjat felajánló is nagyon szeret családjával kirándulni (ezért is választotta ezt a kategóriát) és sok száz kilométer van a bakancsában.

   A kiránduló családok a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ímélcímre küldik a fotót, amivel egy-egy eseményt igazolnak.

 Tepke-kilátó  A FÉBE nevében felajánl egy pezsgőritkaságot, itthon készítik, a Kiskunságban egy mára már kissé elfeledett, de eredetvédett és hungarikum fehér szőlőből. Ez egy különdíj annak a családnak, aki Fényszaruból az új év első öt hónapjában elmegy észak felé a Cserhátba, felmászik a Tepke-kilátóba, és a család készít egy olyan fotót/szelfit, amint a kilátó tetején állnak, és elküldi Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ímélcímre. Hogy a célpont elérése még vonzóbb legyen, ha visszajön a család a Tepke-kilátóból és megéhezik, akkor a kilátó alatti műútnál a  csárdában űzheti el az éhséget, 15 ezer forint értékben.  
   Dr. Palla Gábor már járt a kilátónál, egészen kiváló kirándulásban volt része. Jó időben a kilátóból egészen a Tátráig ellátni észak felé. 

   A tanévzáró ünnepségen a győzteseknek a FÉBE elnöke vagy megbízottja átadja dr. Palla Gábor nevében a megérdemelt pénzjutalmat. A különdíjat, a pezsgőritkaságot, illetve az étkezés költségét, 15.000,- Ft összeget szintén akkor adjuk át.
   A meghirdető és a FÉBE elnöksége jó kirándulásokat kíván az új évben is a családoknak.

Tóth Tibor

Fotó: Dr. Palla Gábor (FÉBE fotóarchívum)
          Tepke-kilátó Facebook-fotó