febe fejlec lekerekitett

Berze Rozi versével megnyitja a rendezvénytA Fényszaruiak Baráti Egyesülete az elmúlt évhez hasonlóan a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban, változatlan színvonalon, családias hangulatban 2022. december 28-án este 17 órakor, 230 fő részvételével, VIII. alkalommal rendezte meg a hagyományos Óévbúcsúztatót.

   Az est Berze Rozi VII osztályos tanuló újévi versével kezdődött.
   A FÉBE elnöke köszöntötte Dr.Voller Erikát a város jegyzőjét, a Jászfényszaruért Alapítvány kuratóriumának elnökét, a földszinten asztaloknál üllő 190 és a galérián helyet foglaló 40 fő vendéget.
   Bekonferálta a műsor vendég szereplőjét Tabáni IstvántFonogram- és Szenes Iván Művészeti díjas magyar énekest, dalszerzőt, a Csillag születik című tehetségkutató műsor második szériájának győztesét. A hangi adottsága szinte minden dal eléneklésre alkalmassá teszi. A kétszer 30 perces műsorában saját szerzemények mellet világ és magyar slágerek egyaránt elhangzottak. Így hallhattuk többek között: Presser: A padlás musicalből, a Fényév távolság, John Lennon: So This Is Christmas, Queentől Bohemian Rhapsody, Máté Péter: Elmegyek, Charlie: Jég dupla whiskyvel, Cserháti Zsuzsa: Édes kisfiam dalokat. A műsor rádását a „FÉBE himnuszával” Máté Péter: Azért vannak a jó barától dallal a közönséggel együtt énekelve zárta.
   A két zenei blokk között Berzéné Magyar Krisztina vidám egyszemélyes jelenetével bűvölte el a nagyérdeműt. Janikovszky Éva felnőtteknek írt Lemez kétoldala című könyvből a Vendégség című írást játszotta el. Kriszti ismét bebizonyította, hogy a színjátszást magasfokon műveli, a közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta előadását.

 Tabáni István énekel  Az énekes fellépési díját a FÉBE részben önkormányzati pályázati támogatásból biztosította.
   A pezsgős pohárköszöntés után Berzéné Magyar Krisztina Nagy László: Adjon az Isten örökbecsű versével vezette fel az újesztendőt.
   A FÉBE ezzel a rendezvénnyel megnyitotta a 30 éves a város és FÉBE 2023-as évet.
   A 75 perces műsort követően, a Kató Kft. által készített a szépen megterített asztaloknál vacsorára került sor. A választék három féle meleg fő ételből, köretekből állt, tetszés szerinti választással, korlátlan fogyasztással.
   Az ízletes és bőséges vacsorát követően még sokáig folyt a beszélgetés az asztaltársaságoknál, jó volt ismét találkozni és együtt egy kellemes estét eltölteni.
   A FÉBE néhány tagja rendezte be a termet és másnap a vissza pakolást is elvégezték.

   A hangosítást és fénytechnikát Hornyák Péter és Fekete Károly végezte, a fotókat Glonczi Rudolf készítette. A hátérmunkában a művelődési ház részéről Dávid Ildikó közreműködött. Köszönjük!
Tóth Tibor

Óvbucs Berzéné Magyar Kriszta OEVB A közönség 1

Fotó: Glonczi Rudolf

  1. Berze Rozi megnyitja a rendezvényt
  2. Tabáni István énekkel
  3. Berzéné Magyar Krisztina egyszemélyes jelenete
  4. Kezdés előtti percek vagy A község tapsol