A FÉBE és a Jászfényszaruért Alapítvány (JA) - Jászfényszaru várossá válásának, a FÉBE alapításának, és JA létrehozásának kezdeményezése 25 éves jubileuma tiszteletére – 2018. május 6-án a Redemptio emléknapján a Régi kaszinóban nagy érdeklődés mellett mutattuk be az első kiadást. A könyv 1000 példányban jelent meg.
2024-ben az utolsó példányok is elfogytak, digitálisan a www.febe.hu honlapon az Értékek Tárházában olvasható és kinyomtatható.
Egy szakácskönyvnél jobb, ha kézbe vehető és úgy használható, így 500 példányban a FÉBE megjelentette a második bővített kiadásban a könyvet. Az új kiadvány bemutatójára december 8-án 14 órakor a művelődési ház földszíti klubtermében a Házunk tája klub foglalkozása keretében történik.
Az új kiadáshoz nagyban hozzájárultak a 2018-ban megalakultHázunk tája klub tagjai. 12 fő felvállalta a szakácskönyvből egy-egy recept életre keltését. ABC sorrendben, akik a receptek megvalósításán dolgoztak: Berényi Ferencné, Czeglédi Lászlóné, Csáki Sándorné, Hangosiné Réz Mária, Jarábik Dezső Zoltánné, Kiss Sándorné, Mitter Ferencné, Nagy H. Nikolett, Nagy Ildikó, Nagyné Kiss Mária, Sárközi Jánosné, Szűcsné André Mária. A következő kész ételek és befőttek képei kerültek be a könyvégén szereplő színes fotók közzé. A receptek könyvben szereplő sorendje szerint: Becsinált leves, Zellerkrémleves, Kolozsvári káposzta, Töltött csirke, Töltött tojás, Fejfölös karfiol, Ostor rétes, Piskótatekercs, Finom kifli kávéhoz, Zöldbab befőzve, Málnaszörp, Világos baracklekvár.
A nyomdai munkálatokat és a kiegészítés grafikai előkészítését Szolnokon Horváth Sándor végezte.
A bemutatón a könyvet 1000 Ft/db áron lehet megvásárolni, 2026-tól a Városi Értéktárban, Réz virágboltban nyugta ellenében 1.100,- Ft/db lesz az ára.
Tóth Tibor
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fotó: A kiadvány címoldala












