febe fejlec lekerekitett

A jászberényi Szent Erzsébet Kórházban június 30-án tartották a Semmelweis-napi ünnepséget, melyet megtisztelt jelenlétével dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos. Az ünnepségen többeknek elismerést és kitüntetést adtak át. Jávorcsik Józsefné jászfényszarui lakos a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díját kapta kimagasló munkájáért.

   Jávorcsik Józsefné Radics Ilona a Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskolába érettségizett és szerzett egészségügyi szakképesítést. Később – munka mellett – Gyulán, az Egészségügyi Főiskolán diplomázott.
   Hatvanban az Albert Schweitzer Kórházban helyezkedett el, ahol kardiológiai szakasszisztensként 23 évig dolgozott. Jászfényszarun fogszakorvos alkalmazta, majd háziorvos, más településen.   
   2013-ban a jászberényi Szent Erzsébet Kórház Egészségfejlesztési projekthez hívták, programok szervezésre. A projekt megvalósulása után a Fizikoterápia – Reumatológia – Gyógytorna vezető asszisztensi beosztásban dolgozott tovább. Hozzá tartozott még az egynapos szemműtétek koordinálása.
   A koronavírus megjelenése után, oltási koordinátori megbízást kapott a kórházban. A harmadik hullámban feladata volt a megyei tisztiorvosi szolgálattal és a Jászság háziorvosaival való folyamatos kapcsolattartás, a kórházi oltási munka szervezése, a feladatok gyors és sikeres elvégzése érdekében.  Munkájával nagyban hozzájárult a Jászságban, köztük Jászfényszaru oltásra jelentkező lakosainak folyamatos, zökkenőmentes oltásához.
   A pandémia alatt – a sok túlmunka miatt – nem volt ideje kedvenc időtöltésére az olvasásra, a családra is kevés idő jutott. Kívánjuk, hogy a pandémia elmúlásával, hobbyjára és a családra is több ideje legyen. Gratulálunk az elismeréshez, és köszönjük a járvány ideje alatt végzett áldozatos munkáját.
Kép és szöveg: Tóth Tibor

Fotó: Jávorcsik Józsefné az elismerő oklevéllel