febe fejlec lekerekitett

Redemptio 2022 2022 03 12 001  A Redemptio a jász és kun települések honismereti lapja a XXIX. évfolyamát kezdte el ebben az évben.
   A lap kéthavonkénti megjelentetését az elmúlt 28 évben a Jász Múzeumért Alapítvány vállalta fel, dr. Bathó Edit, Jász Múzeum igazgatója, a FÉBE Tiszteletbeli tagja kitüntető cím birtokosa, a Redemptio lap alapítója és felelős szerkesztője áldozatos tevékenységének köszönhetően.    
   A 2022. évi kiadáshoz, a rendszeres megjelenéshez az előfizetők és az újságot megvásárlók 500,- Ft-tal példányonként járulhatnak hozzá.
   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete megalakulásától felkarolta, bonyolítja az újság Jászfényszarun a lakosság és az elszármazottak körében való terjesztését.  Havi 30 példány értékesítését végzi.

   A XXIX. évfolyam 1. szám 2022. februári 32 oldalas számából egy kis ízelítő: Dr.SelmecziLászló régész, történész: A jászok és a keresztség III. rész; Metykó Béla helytörti kutató: Jászkunsági családfák – A jászberényi Eigen család története I. rész; Vig Márta helytörténeti kutató: Török Imre református lélkész helytörténészi munkássága Kunhegyesen (1901-1904): Csörgő Terézia ny. biológia-kémia szakos tanár: Emlékezés régi jászberényi tanárokra XXIX. rész  Az igazgatók IV.; dr. Bathó Edit múzeumigazgató: A Jászsági Cigányzenekar koncertje Jászberényben; A Városi Mozgótól a Lehel Filmszínházig – Száz éves a mozifilmvetítés Jászberényben és Emléktábla a mozialapítónak, Rigó Ferencnek; Uferné Sárközi Ágnes helytörténeti kutató: Jászberény cári, orosz emigránsai; Vass József helytörténeti kutató: Kirajzottak hírei – Tóth Gulyás Zoltán családfa.
   Kérjük a jász-kun múltunkat és jelenünket figyelemmel kísérő tagjainkat, érdeklődőket, hogy a 3000,- Ft/év összegért fizessenek elő a kéthavonként megjelenő újságra. Egy-egy lapszám 500,- forintért megvásárolható, de elő is fizethetik a Városi Értéktárban a Szentcsalád tér 12. szám alatt Tóth Tibornál. Az elszármazottaknak igény esetén, postán juttatjuk el a lapot.
Kép és szöveg: Tóth Tibor