febe fejlec lekerekitett

  Ézsiás János Ézsiás János Jászfényszarun született, gépészmérnöki tanulmányait befejezve a jászfényszarui Béke Mg. Termelőszövetkezetben szakmájában helyezkedett el. Később Putnokra került, majd mérnök-tanárként dolgozott. Az Északi Agrárszakképzési Centrum Serényi Béla Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanáraként vonult nyugdíjba.   
   2022. június 3-án a pedagógusnap alkalmából nyolcan vehették át, köztük Ézsiás János a Serényi Emlékérmet, az iskolában eltöltött 33 tanév alatt végzett kimagasló munkájáért.
   Pető Anita városunk lakója a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház dolgozója az egészségügyben eltöltött 30 éves munkája kapcsán június 21-én az igazgatóság elismerésében részesült.
  Dr Dajkó György c főorvos A magyar egészségügy napja alkalmából június 29-én Pusztamonostor Községi Önkormányzat Képviselő-testülete nevében Kardos Veronika polgármester köszöntötte az egészségügy dolgozóit, a község védőnőjét. Köztük Dr. Dajkó György címzetes főorvost a jászfényszarui születésű házi orvost. A kitüntető címet egy évvel korábban a településen végzett több mint négy évtizedes, odaadó és áldozatos munkájának elismeréseként érdemelte ki.
   Jászberényben, a Déryné Rendezvényházban június 28-án a Semmelweis-nap és az Ápolók Napja alkalmából elismeréseket adtak át a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház dolgozóinak.     
   Az eseményen jelen volt dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője. A kitüntetettek között három Jászfényszarun lakott vagy lakik egészségügyi dolgozó is szerepelt.
 Dr. Dajkó György c.főorvos oklevél  Kitartó és lelkiismeretes munkája elismeréseként Semmelweis-napi emlékérmet (Sisa Balázs tervezte alkotást) 11 fő kapott, köztük Dobák Lúcia és Sas Erika.
   Dr. Csiki Zoltán többek között Jávorcsik Józsefnénak főigazgatói elismerést adott át.
   Az olvasók nevében a kitüntetésben, elismerésben részesülteknek gratulálunk!

Semmelweis napi emlékérem Dobák Lúcia Semmelweis napi emlékérem Sas Erika jpg


Tóth Tibor

Fotó:

  1. Ézsiás János
  2. Dajkó György (2021 évi felvétel)
  3. Semmelweis-napi oklevél és érem