febe fejlec lekerekitett

Találkozónk mottója is lehet Dan Millman (1946–) amerikai író gondolata: „Az emlékek fakó festmények: néhányukat szeretettel dédelgetjük, mások fájdalmat idéznek fel bennünk. De nincs rá okunk, hogy eldobjuk őket. Csak tedd el bizonyos helyekre azokat, amelyeket meg kívánsz őrizni, hogy akkor nézegethesd őket, amikor csak akarod…”
   Több volt téesz-dolgozó javaslatát, egy találkozó megszervezését felkarolta Pál Károly mezőgazdasági gépszerelő, aki 1975. szeptember 1-től 1993. augusztus 31-ig a helyi Béke Mg. Tsz-ben dolgozott.

   A találkozó a volt téesz-tagok közös egymás iránti tiszteletét, együtt emlékezését szolgálja.
A rendezvény időpontja 2022. március 27. (vasárnap) 14 óra, helye a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár nagyterme (Szent István út 1.).

   A találkozó előtt 13 óra 30 perckor a Rimóczi-kastély (volt téesz-iroda) mögötti kertben a téesz-tagok emlékére egy páfrányfenyőt (tudományos nevén Ginkgo biloba) ültetünk el.    
  
A művelődési házban kerül sor az emlékek felidézésére képekben, tárgyakban és szóban. Az asztalon ásványvíz és üdítő lesz, más italról mindenki maga gondoskodik. Az intézményben büfé nem lesz.
   A beszélgetést követően 17 órakor közös vacsora, háromféle meleg étel és köretválasztási lehetőséggel, egy szelet sütemény. A vacsora, ásványvíz, üdítőköltsége 3.000,- Ft/fő.A találkozóra mindenkit várunk, aki a jászfényszarui mezőgazdasági téesz-ben valaha rövidebb hosszabb ideig gyakorlaton tanult, dolgozott. A családtagok részvételére is van lehetőség. A vacsora után baráti beszélgetésre kerül sor.
   A találkozóra jelentkezni lehet legkésőbb március 19-ig Pál Károlynál a 30-865-3941-es mobiltelefonszámon, aki kérésre lakáson felkeresi a jelentkezőt, vagy Tóth Tibornál a 06-57-660-800 vonalas telefonon, vagy a 30-337-3336 mobilszámon, és személyesen a Városi Értéktárban, a részvételi díj egyidejű befizetésével. Jelentkezési határidőn túl részvételi díjat lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni.
   A rendezvény ideje alatt a jelenlegi szabályok szerint (kivéve étkezés és aki beszél) maszk használata kötelező.

Kép és szöveg: Tóth Tibor

Fotó: A fénykép a Kiss József Helytörténeti Gyűjteménynél 2014. július 25-én a szakvezetők és irodai téesz-dolgozók találkozóján készült. Balról jobbra haladva: a háttérben Tanczikó Attila, elöl Ézsiás Pálné, Balázs Géza, Sárközi Jánosné látható