febe fejlec lekerekitett

Lengyel Nikolett 1996 1 2023 01 13 001 A Mi újság Fényszarun? helyi lapban 1996. januárjában jelent meg egy tudósítás, hogy közel 28 évvel ezelőtt 1995. október 11-én választottak először a diákpolgármestert, LengyelNikolett személyében; mandátuma az 1995/96-os tanévre szólt. Sorozatunkban megkeressük a korábbi diákpolgármestereket, Fair Play-díjasokat faggatva őket, hogy hogyan alakult azóta életük.
   Névjegy: Litvai-Lengyel Nikolett, a Lehel Vezér Gimnázium, angol tagozaton 2000-ben érettségizett. Tanulmányait a Szolnoki Főiskola, külgazdasági szakon folytatta és 2004 évben közgazdász diplomát szerzett.
   Litvai Tiborral 2010-ben házasságot kötött. A következő gyermekeik született Lara (2011), Milla (2017).
   A főiskolai szakmai gyakorlatát 2003-ban a Jász-Plasztik Kft.-nél töltötte, ezlett az első munkahelye. Jelenleg is dolgozik tulajdonosi ügyvezetői és kereskedelmi, műszaki igazgatói asszisztensként.
   A család Jászberényben lakik.

   Hogyan befolyásolták a diákpolgármesteri és egyéb iskolai közösségi munkák a további tanulmányaidat, karrieredet?
   Az általános iskolai oktatás, a diákpolgármesteri és közösségi tevékenységek mély nyomot hagytak bennem. Szeretettel és nagy tisztelettel gondolok tanítóimra, tanáraimra. Mindannyian meghatározó szerepet játszottak abban, hogy olyan ember lettem, amilyen most vagyok. A tőlük is kapott értékeket próbálom átadni gyermekeimnek, illetve ezen iránymutatások szerint élem mindennapjaimat.
   Több évig voltam tagja a Napsugár gyermekszínpadnak, ahol megtanultam gondolataimat megfelelő formában közvetíteni, ahol sok segítséget kaptam abban, hogyan kommunikáljak megfelelően másokkal. Itt, és az iskolai sportkörben lettem csapatjátékos, igazi közösségi ember, aki tudja, hogy milyen óriási erő rejlik az összefogásban, mi minden érhető el, ha a csoport tagjai mind egy cél érdekében dolgoznak, mozdulnak.
  
Diákpolgármesterként sokat „dolgozhattam” együtt Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszonnyal, az ő egyénisége, határozottsága, segítő támogatása mindig sokat jelentett nekem, példaként állt előttem.
 Litvai Lengyel Nikolett 2022 removebg preview új  Hogyan érzed, az elképzeléseidet meg tudtad-e valósítani a munka világában?
Értek-e csalódások, sikerek?
   Közel húszéves munkaviszonyom alatt vevői kapcsolattartással, projektvezetéssel is foglalkoztam. Magyarország egyik legnagyobb családi vállalkozásában dolgozhatom közvetlenül az ügyvezető, illetve a tulajdonosok mellett.  Számomra ez nagy siker, sokat tanulok vezetőimtől. Úgy érzem, megbecsülnek és ragaszkodnak a munkámhoz. Mindemellett jut időm családomra, értékes szabadidős perceket, órákat tölthetünk együtt. A munka és a magánélet kényes egyensúlyát is sikerül megtartani.
   Milyen jövőbeni terveid vannak, bármilyen területről is legyen szó?
   Jelenleg még gyermekeim fejlődésének nyomon követésébe napi szinten komoly energiát fektetek, de azt hiszem, hamarabb lesznek felnőttek, mint most gondolnám…. Akkor jönnek majd újra az „éntervek”… Bár angol és francia nyelvből a főiskolai évek alatt gazdasági nyelvvizsgát szereztem, de mindig van hová fejlődni. A nyelvtanulás újra porondra kerül majd, szakmai és szakmán kívüli képzéseket szeretnék ismét látogatni.
   Figyelemmel kíséred-e a Jászfényszarun történteket, milyen kapcsolatod van szülővárosoddal, településünkkel, ezzel kapcsolatban mi kelti fel az érdeklődésedet leginkább és milyen forrásból szerzed ismereteidet?
   
Szüleim jelenleg is Jászfényszarun élnek, hozzájuk hetente, kéthetente hazalátogatunk. Szakmámból kifolyólag az ipari park fejlődését folyamatosan követem, még ennek ellenére is meglepődöm azon, hogyan nőnek ki logisztikai csarnokok, gyártóüzemek gombaként a város határában, hogyan fejlődik még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is a település és hogyan valósul meg minden elképzelés szeretett szülővárosomban.
   Örömmel és nagy érdeklődéssel olvasom a Mi újság Fényszarun? lapot, követem a városi facebook oldalakat. Az óvodai, iskolai lenyűgöző beszámolókat kislányaimnak is mindig megmutatom. Bár tanáraim többsége már nyugdíjba vonult, de amikor a városi eseményeken láthatom a róluk készült fotókat, örömkönnyek szöknek a szemembe.
   A munka, a család mellett milyen szabadidős tevékenységet folytatsz, mik a kedvteléseid?
  
Heti több alkalommal sportolok, futok és edzőtermi testedzést végzek. Szabadidőm nagy részét azonban szeretem családom körében tölteni, szívesen kirándulunk együtt.
   Részt vennél-e a volt iskoládban megszervezendő diákpolgármesterek találkozóján?
   Igen, természetesen.
Tóth Tibor

Fotó:

1./ Lengyel Nikolett diákpolgármester – 1996 (Városi Értéktár)
2./  Litvai-Lengyel Nikolett tulajdonosi ügyvezetői és kereskedelmi, műszaki igazgatói asszisztens – 2023 (Tóth Tibor)